Társoldalunk:

Újabb csodairányítót talált a Patriots?

2016.09.23. 08:16

Jacoby Brissett egészen szenzációsan játszott élete első olyan NFL-meccsén, ahol kezdőként számított rá a liga egyik legjobb csapata.

Tom Bradyt négy meccsre elmeszelték a „lapos labda ügy" miatt? Na és? Itt van helyette Jimmy Garoppolo, aki az első másfél meccsen remekelt, a Pats 2-0-ra állt, csakhogy a Miami ellen megsérült. Na és akkor mi van? Semmi, hiszen a padon ott ült az újonc Jacoby Brissett, aki beállt, kilenc kísérletéből hat sikeres volt, passzolt 92 yardot, nem adta el a labdát, és csöppet sem tűnt megilletődöttnek. 

Jacoby BrissettForrás: AFP/2016 Getty Images/Maddie Meyer

Úgyhogy csütörtök este a Gilette Stadiumban már ő volt a kezdő irányító, és káprázatosan játszva vezette 27-0-s győzelemre a csapatot a Houston Texans ellen. Igaz, hogy az offense ezúttal nem a Bradytől megszokott sebészi pontosságú hosszú passzokra épült, és Brissett csak 103 yardot passzolt (19 kísérletből 11 pontos volt), viszont az újonc quaterback bemutatkozásként két megindulásból futott egy 27 yardos taouchdownt – ilyen hosszú TD-t nem futott Pats-irányító 1976 óta! 

Dübörgött is a stadionban a The Doors slágere „Hello, I love you, won't you tell me your name". Brissett pedig a Pats edzőjének, Bill Belichiknek a kezébe nyomta a TD-t érő labdát.

Az irányítóit jó érzékkel választó bostoni csapatban Drew Bledsoe 1993-as bemutatkozása óta Brissett volt az első újonc irányító, és ő a franchise történetében az első színesbőrű QB, aki kezdőként léphetett pályára. Egy nap híján napra pontosan 15 évvel Tom Brady első kezdőként játszott meccse után.

Így fogadták a társak az öltözőben Brissett-t:

A Patriots ezzel a győzelemmel 3-0-val áll, és elég hangosan jelezte, hogy idén is a Super Bowl egyik legnagyobb esélyese.

Eredmény, NFL 3. játéknap:
New England Patriots – Houston Texans 27-0 (10-0, 0-0, 10-0, 7-0)