Társoldalunk:

Karnyújtásnyira az Eb-pótselejtező röplabda-válogatottunktól

2016.09.23. 20:35

A magyar női röplabda-válogatott öt játszmában legyőzte Finnország együttesét a Lengyelországban zajló, második Európa-bajnoki selejtezőtorna nyitónapján, így négy mérkőzés után nyolc ponttal továbbra is a második helyen áll a csoportban. Jan de Brandt csapata szombaton az észtek ellen teheti biztossá, hogy a pótselejtezőt érő második pozíciónál nem zárja hátrébb a küzdelmeket.

Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 2. torna, 1. forduló:
Magyarország-Finnország 3-2 (23, -18, 23, -22, 9)

A magyar válogatott magabiztosan kezdte a mérkőzést, az első játszmát végig uralta, s bár 24-20 után a finnek nehezen adták meg magukat, végül 25-23-ra megnyerte ezt a szakaszt Jan de Brandt együttese.

A folytatás viszont nem alakult jól, a második játékrészben ugyanis a remek mezőnymunkát felmutató finnek könnyedén egyenlítettek, majd a harmadikban 9-3-as magyar vezetés után sorozatban tíz pontot elérve fordítottak. Ebben a szettben nagyon hullámzó volt a játék, egy jobb finn periódust nagyszerű magyar szakasz követett, a végjátékban pedig 20-23-ról, sorozatban öt pontot elérve nyertek 25-23-ra Horváth Dóráék.

Tálas Zsuzsanna (b) és Dobi EdinaForrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

A negyedik szettben gyorsan előnybe került a magyar együttes, és magabiztosan haladt a győzelem felé, ám 20-17 után ismét sok hiba csúszott a játékába, rossz fogadások, pontatlan feladások és hatástalan ütések jellemezték ekkor a csapatot, amely így 25-22-re elbukta a szettet.

A döntő játszmában a magyar csapat ismét gyorsan előnybe került, ezúttal azonban egészen a végéig megtartotta előnyét, s ezzel megnyerte a találkozót.

később:
Lengyelország-Észtország 20.00

szombaton játsszák:
Magyarország-Észtország 15.00
Finnország-Lengyelország 17.30
vasárnap játsszák:
Észtország-Finnország 17.30
Magyarország-Lengyelország 20.00

Amennyiben a magyarok másodikok lesznek, akkor a bolgár, román, svájci, montenegrói csapatot felvonultató csoport másodikjával találkoznak. A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.