Akárhogy is, Róma csak beadta az olimpiai pályázatát

Giovanni Malago, olimpia 2024, Róma
Giovanni Malago, president of the Italian National Olympic Committee (CONI) attends a ceremony to present Rome's bid to host the 2024 Olympic Games, on February 17, 2016 in Rome. Rome, Paris, Budapest and Los Angeles are all in the running to host the Games in 2024 / AFP PHOTO / TIZIANA FABI
Vágólapra másolva!
Budapesthez, Párizshoz és Los Angeleshez hasonlóan a pénteki határidőre Róma is leadta a 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázat második kötetét a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

Virginia Raggi, az olasz főváros polgármestere szeptember 21-én jelentette be, hogy nem támogatja a kandidálást, a római városi tanács pedig szeptember 29-én a döntés mellé állt. Ráadásul - az ötkarikás sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál beszámolója szerint - Raggi néhány nappal ezelőtt rövid levélben tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB) az álláspontjukról, és közölte, hogy visszavonja a pályázatot.

Az ANSA olasz hírügynökség érdeklődésére a NOB-nál hangsúlyozták, hogy a szabályok szerint a jelentkezést csak a nemzeti olimpiai bizottság vonhatja vissza, a város nem.

- tették hozzá.

Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Miután határidőre megkapták a pályázat második kötetét,

közölték, hogy tisztában vannak a római helyzettel, és tartják a kapcsolatot az Olasz Olimpiai Bizottsággal (CONI)

és a szervezőbizottsággal, hogy tisztázzák, mit jelent a polgármester és a városi tanács állásfoglalása a kandidálásra nézve.

Ezzel összhangban Thomas Bach a NOB és Giovanni Malago a CONI elnöke kedden Rómában tárgyalt a pályázat sorsáról. A megbeszélésről nem szivárogtak ki részletek, azokat a CONI kedden sajtótájékoztatón osztja meg a nyilvánossággal. A NOB jövő szeptemberben Limában dönt a helyszínről.