Társoldalunk:

Húszforintos nagyságú porcdarabot szedtek ki Rédli térdéből

2016.10.12. 10:47

Műtétje után lábadozik Rédli András, a párbajtőrcsapattal a riói olimpián bronzérmet szerző vívó.

"Tatán vettem részt egy viadalon, a négy közé jutásért vívtunk az ellenfelemmel, és egy rossz mozdulat következtében sérültem meg. Éreztem, hogy nagy a baj, nem is tudtam folytatni a küzdelmet, fel kellett adnom" - nyilatkozta a Blikknek az olimpiai bronzérmes Rédli András, akit az eset után a Honvédkórházban műtöttek meg.

Rédli azt mondta, az egyetlen örömteli dolog a sérülésben, hogy a térdszalagjai nem szakadtak el, csak az elülső keresztszalag részlegesen.

Ez a legsúlyosabb sérülése

"Ezen kívül porcleválásom van, ebből két darabot kellett kioperálni. Egy kisebbet, és egy egészen nagyot, amely akkora, mint egy húszforintos. A helyükön pedig furatokat készítettek, hogy beinduljon az őssejtképződés. Belegondoltam, igazából szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem az olimpia előtt történt mindez. Korábban is volt már porcleválásom és bokaszalag-szakadásom, de talán ez a legsúlyosabb sérülésem".

A vívó jelenleg mankózik, és térdrögzítőt kell viselnie, a teljes pihenő négy hétig tart, és saját becslése szerint decemberben kezdheti el az edzéseket.