Társoldalunk:

Amerikai edzőre váltottak a Fábiánnét elhagyó kajakosok

2016.10.25. 09:35

Beé István és az amerikai Rami Zur lesz a Fábiánné Rozsnyói Katalint elhagyó, Londonban olimpiai bajnoki ezüstérmes férfi kajak négyes három tagjának új edzője.

Kammerer Zoltán továbbra is győri versenyzőként folytatja, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel pedig a Vasasból valószínűleg az Újpestbe igazol, bár az Origo úgy tudja, hogy a két klub még nem egyezett meg egymással. 

Tavaly az Európa Játékokon aranyérmet nyert a négyesForrás: MTI/Kovács Tamás

"Amikor elköszöntünk Kati nénitől, benne volt a görcs a gyomrunkban és a gombóc a torkunkban, hiszen egy szeretett és számunkra nagyon fontos embertől váltunk el – kezdte Pauman a Nemzeti Sport keddi számában. – Nem volt jó érzés szakítani vele. Nem lebecsülve az együtt végigdolgozott éveket, megújulásra, újfajta módszerekre van szükségünk az edzésmunkában. Úgy tűnik, ehhez Beé István és Rami Zur személyében meg is találtuk a megfelelő trénereket" – fogalmazott.

Hazaköltöznek Fazekasék

A női kajak négyessel olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina és edző-férje, Rami Zur egyelőre az Egyesült Államokban készül, ám az Origo úgy tudja, hogy az év végén hazaköltöznek, és jövőre Magyarországon edzenek majd. Fazekas-Zur győri versenyző marad, Rami Zur pedig a Kiemelt Edzői Program tagjaként, állami edzőként készíti majd fel Tóthékat.

Rami Zur (balra) maga is versenyző voltForrás: MTI/Kovács Tamás

Közösen írják majd az edzésterveket Beé Istvánnal, aki versenyzőként kajak négyesben 200 méteren ötször nyert világbajnokságot, 1000 méteren pedig ötödik volt a pekingi olimpián.

A Londonban olimpiai ezüstérmes négyes nem jutott ki a riói olimpiára, miután kikapott a válogatón a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila négyestől.