Vágólapra másolva!
A héten elrajtolt az NBA 71. szezonja, így a Trash Talk eheti adásának is a világ legerősebb kosárbajnoksága adja a témát.

A nyár legnagyobb durranása Kevin Durant váltása volt, aki az eddig is brutálisan erős Golden State-hez igazolt az Oklahoma Citytől. A Warriors úgy tudta megszerezni a legóvatosabb becslések szerint is a liga legjobb öt, de inkább legjobb három játékosa közé tartozó Durantet, hogy

a sztárjairól (Stephen Curry, Klay Thompson és Draymond Green) nem kellett lemondania.

Az első meccsen nagyon besültek

Azt egyelőre nem lehet megtippelni, milyen lesz a csapat Duranttel, a Golden State 2015-ben bajnok lett, idén rekordot döntve 73-9-cel zárta az alapszakaszt, majd a döntőben 3-1-re vezetett a Cleveland ellen, mégis elbukta a döntőt,

pedig ekkora fordításra még senki nem volt képes korábban.

Vagy még jobbak lesznek, és lehetetlen lesz ellenük védekezni, vagy megbomlik az eddig erős csapategység.

Durant érkezésének hatását még csak találgatni lehet. Az biztos, hogy nem gyengült a Warriors Forrás: AFP

Az első meccsükön mindenestre a Spurs eléggé megleckéztette őket, Curry például akkora sapkát kapott, hogy egész télen nem fog fázni a feje.

Duncan helyett Gasol

Ha már a Spurs szóba került: visszavonult a franchise történetének legjobb játékosa, Tim Duncan. A kétszeres MVP pótlására a San Antonio a lehető legjobb embert találta meg, Pau Gasolt. A spanyol 15 éven át okosan, hasznosan és eredményesen kosárlabdázott, sokan biztosak voltak benne, hogy egyszer Gregg Popovich keze alá kerül, és láss csodát, 36 évesen megérkezett.

Nem ő lesz az elsőszámú fegyver támadásban,

de amióta 2008-ban a Lakershez igazolt, azóta nem is volt az sehol: a Lakersben Kobe Bryanté, a Bullsban Jimmy Butleré volt az első dobás. De ha minden jól megy, azt biztosan tudja majd hozni, amit Duncan az előző szezonban.

Wade hazament

Szintén nagyot szólt Dwyane Wade költözése, aki második otthonából, Miamiból ment szülővárosába, Chicagóba. Wade NBA-pályafutása mind a 13 évét a Miami Heatnél töltötte, három bajnoki címmel és 12 All-Star szerepléssel a háta mögött váltott. A Bulls teljesen átalakult, új csapatot építenek Jimmy Butler köré, Derrick Rose, Paul Gasol és Joakim Noah távoztt, Wade és Rondo érkezett.

Wade-et az előszezon első hazai meccsén így mutatták be.

Akikre még érdemes odafigyelni

Derrick Rose és Joakim Noah a New York Knicksben kezdhet új életet, Rajon Rondo nagy hasznára lehet a Bullsnak, ha megtanul viselkedni, csapatember lesz, és átmenti Sacramentóból remek formáját. Luol Denggel a Los Angeles Lakers, George Hillel a Utah Jazz nyerhet sokat.

A Trash Talk október 27-én este 20 órától a Sport1-en látható adásában a héten rajtoló NBA-szezon lesz a kiemelt téma, sok más érdekesség mellett szóba kerülnek a nyári igazolások is. A műsorvezető Szaniszló Csaba a Sport TV három NBA-szekértőjével, Dávid Kornéllal, Németh Istvánnal és Tőrös Balázzsal, valamint Bencsics Márkkal beszélget a szezonnal kapcsolatos várakozásairól.