Vágólapra másolva!
Tadissi Martial a második helyen végzett a Linzben megrendezett karate-világbajnokságon. A kétévente sorra kerülő esemény volt az első vb azóta, hogy augusztusban a NOB megszavazta: a sportág – történetében először – ott lehet a 2020-as olimpián. Az UTE versenyzője eredményével egyben kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak legrangosabb rendezvényére, a Világjátékokra, amelyet 2017 nyarán rendeznek Wroclawban.

Tadissi Martial biztató előjelekkel érkezett Ausztriába, hiszen idei Eb-bronzérme mellett a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria legutóbbi két állomásán egy arany- és egy bronzérmet nyert.

A 67 kg-osok 90 fős mezőnyéből a vb egyik legjobb teljesítményét nyújtva jutott a döntőbe: öt mérkőzésen mindössze két pontot csináltak ellene, és közben legyőzött két nagy esélyest, a francia Da Costát és a török Uygurt. A korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok azután a fináléban alulmaradt az angol Thomas ellenében.

Tadissi Martial Forrás: Magyar Karate Szakszövetség

Szereplésével Tadissi Martial beállította a sportág történetének legjobb magyar helyezését, hiszen felnőtt vb-n karatésainknak még soha sikerült aranyérmet nyerniük – ezüstig korábban S. Kovács Ádám és Klima Zsuzsanna jutott el.

A rekordlétszámot, 118 ország több mint ezer versenyzőjét felvonultató világbajnokságon a többi kategóriában a magyarok nem kerültek a dobogó közelébe, hazánk azonban így is az előkelő kilencedik helyen végzett az éremtáblázaton.

Csatári János és edzője, Halász Attila Forrás: Magyar Karate Szakszövetség

Az épekkel együtt megrendezett parakarate-vb-n az értelmi akadályozottsággal élők között a férfiaknál Csatári János is ezüstérmes lett. A 19 éves fiatalember formagyakorlatát a többezres közönség hatalmas ovációval fogadta. A kerekesszékes nőknél Garai Nóra a negyedik helyen végzett.