Társoldalunk:

Győzelemmel mutatkozott be a focikapusból lett pankrátor

2016.11.04. 11:53

Tim Wiese Münchenben léphetett először ringbe a legrangosabb szervezet gáláján, és nem is lehetett kérdéses, hogy ki lesz az est hőse a német közönség előtt.

A világ első számú pankrátor szervezete, a World Wrestling Entertainment (WWE) müncheni gáláján győzelemmel mutatkozott be új szakmájában a korábbi hatszoros német válogatott kapus, Tim Wiese.

A 193 centi magas és 117 kilósra gyúrt Wiese egy ún. tag-team match-en lépett a kötelek közé, ahol Cesaro és Sheamus oldalán vette föl a harcot Bo Dallas és a The Shining Stars nevű páros alkotta trió ellen. A küzdelmet a német közönség legnagyobb örömére a The Machine (A Gép) becenevet viselő Wiese zárta le egy body-splash nevű akcióval.

Tim Wiese 269 Bundesliga-mérkőzésse, valamint hat válogatott találkozóval a háta mögött vonult vissza 2014-ben az aktív játéktól. Pályafutása során védett a Fortuna Köln, a Kaiserslautern, a Werder Bremen és a Hoffenheim csapatában is. A brémaiakkal 2009-ben Német Kupát és Német Szuperkupát nyert. 2010-ben tagja a volt a német válogatott vb-keretének, de nem lépett pályára a dél-afrikai tornán.

Visszavonulása után kezdett bele előbb a testépítő karrierbe, majd fordult a profi pankráció felé. A váltás meglehetősen jól sikerült,

a 193 centi magas kapus 117 kilósra gyúrta magát, és már 2014 tavaszán feltűnt egy frankfurti gálán, igaz, akkor még nem bunyózott, csak megmutatta magát a nézőknek.

Azóta viszont Orlandóba költözött, ahol a WWE központi felkészítő bázisán tanulta új szakmája fogásait, és az idei szezonra már állandó szerződést kapott a szervezettől.