Társoldalunk:

Hihetetlen, hogy eltűnik a Volkswagen

2016.11.05. 12:10

Sorozatban megszerzett négy világbajnoki cím után kiszáll a ralivilágbajnokság mezőnyéből Volkswagen, ezt a gyár a hét elején hivatalosan is megerősítette. A sportág néhány meghatározó alakja óriási veszteségként értékelte a hírt. Carlos Sainz szerint sok köszönettel tartoznak a VW-nek, Petter Solberg úgy vélte, a csapat végleg a történelem részévé válik.

„Egyértelmű, hogy ez egy nagyon rossz hír a csapatnak, értem ezalatt a versenyzőket, a mérnököket és a szerelőket is. De az egész bajnokságra nézve sem a legjobb, hiszen a Volkswagen a Red Bull-lal együtt keményen dolgozott azért, hogy felépítse az WRC-t. Sok köszönettel tartozom nekik ezért" – nyilatkozta Kris Meeke, a Citroën Racing versenyzője.

„Érdekes lett volna megtapasztalni, hogy mire lettünk volna képesek ellene a következő szezonban. Számomra az egyik legnagyobb veszteség, hogy így senki sem mérheti össze a tudását többé ezzel az autóval" – tette hozzá.

Petter SolbergForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Minden annyira hihetetlen. Ha visszatekintünk arra, hogy a Volkswagen mit ért el a sportban, hány versenyt és bajnokságot nyert, egyszerűen hihetetlen a hír. Még pár hét a szezon végéig, és ez a csapat el fog tűnni, és a történelem részévé válik. Mostantól mindenki csak az általa felállított rekordra fog emlékezni, hiszen senki - még a Lancia vagy a korábbi a nagy csapatok sem – uralta úgy a mezőnyt, mint a Volkswagen és Sébastien Ogier" – sajnálkozott Petter Solberg, a 2003-as ralivilágbajnok.

Carlos SainzForrás: AFP/Alejandro Pagni

"Bár nagy szomorúság minden résztvevő számára, azt hiszem, nagyon fontos, hogy elfogadjuk és tiszteletben tartsuk a Volkswagen döntését. Nagyon sok köszönettel tartozunk, hiszen kevés olyan gyár van, amely olyan nagy elkötelezettséggel bírt a Dakar-rali felé, majd csatlakozott a ralivébéhez és azt is megnyerte" – vélte Carlos Sainz, aki ugyan a Toyotával lett kétszeres ralivilágbajnok, de 2010-ben a Volkswagen segítségével nyerte meg a Dakart.