Társoldalunk:

Mindent megnyer a magyar fitneszsport szerelmespárja

2016.11.12. 19:58

A hazai fitneszvilág legfittebb szerelmespárjaként híresült el Krassalkovics Zsófia és Széplaki Dávid, akik az elmúlt két évben kiemelkedő nemzetközi sikereket értek el sportágukban. A tavaszi szezont a WBPF Európa-bajnoki címével koronázták meg mindketten, aztán a Hegyvidéki Fitparádén mindketten begyűjtötték az összetett győztesnek járó díjat. A minap egy kisebb szervezet vb-címét is elhódították Olaszországban, de az év fő versenye még csak most lesz.

A magánéletben is egy párt alkotó fiatal sportolók egymást segítik a hétköznapokban, és úgy tűnik, ez egy nagyon fontos összetevője a sikereknek.

Az Eb-arany és a nemzetközi rangon jegyzett Fitparade Fitmodel World verseny megnyerése után Hódmezővásárhelyen mindketten jogosultságot szereztek a vb-részvételre.

Fotó: Végh Zoltán

Ez utóbbi, a thaiföldi Pattayán rendezendő, az ottani sportminisztérium és a Thai Olimpiai Bizottság által szponzorált világbajnokság lesz az év legfontosabb versenye számukra.

Forrás: Facebook / Krassalkovich Zsófia

Zsófia az október Fitparádén még a nevezéskor is dilemmázott, hogy a sportmodell kategória mellett bevállalja-e a fitneszt is, amivel a thaiföldi vb-n szeretne remekelni, de edzőjével, a fitneszkirálynőként emlegetett Németh Dorottyával együtt arra jutottak, hogy csak tökéletes gyakorlattal szabad kiállnia a színpadra.

A fitneszkategóriában ugyanis csak egy jól összerakott, látványos kűrrel lehet egy vb-n jól szerepelni. Ezek után kíváncsiak leszünk, milyen gyakorlattal lép majd színpadra Thaiföldön.

Krassalkovics Zsófia az olaszországi vb-nForrás: Origo

"Amikor a Hegyvidéki Fitparádén megkaptam a kategóriagyőzelemért járó, Nagy Bettináról mintázott gyönyörű szobrot, csak az járt a fejemben, hogy ezzel esélyt kaptam az abszolút címért való versengésre. A lányok gyönyörűek és nagyon felkészültek voltak, és idén az ukránok is hoztak néhány rendkívül szép versenyzőt, így nem lehetett tudni, hogy mit preferálnak majd a bírók. Dávid versenyét szombaton rendezték, amikor megnyerte, az nekem is extra energiát adott. De az, hogy mind a ketten megszerezhetjük a legrangosabb címet, arról csak álmodoztunk" - mondta Zsófia az Origónak. (Tudni kell, hogy a Fitparádén - csakúgy, mint az Eb-ken és vb-ken - minden kategóriagyőztes harcba száll az összetett címért, és akit ott a legjobbnak találnak, az számít a bajnokok bajnokának. Ezt a címet szerezte meg Zsófia és Dávid a budapesti fitneszversenyen.)

Sebestyén Péter, a WBPF Hungary elnöke (b) és Buranits Ildikó főtitkár a versenyzőkkelForrás: Origo

Dávid szerint nagy lehetőségek nyíltak meg ezzel a győzelemmel. "Zsófi végig segített a felkészülés alatt, és a versenyen is mellettem volt. Euforikus örömöt okozott nekem az a győzelem, amivel egy teljes éves táplálékkiegészítő támogatást és a következő Fitparádé-kampány arca szerződést is nyertünk. Ráadásul a fitneszipar sztárcsinálója egyengeti az utunkat 12 hónapon keresztül. Mivel ezen a versenyen az európai fitneszvilág meghatározó promóterei is részt vesznek, így az olasz csapat vezetőjétől ott helyben kaptunk meghívást egy versenyre, amely egy kisebb szövetség világbajnoksága."

Széplaki Dávid

A magyar Schwarzenegger fotója az olasz boron

Így történt, hogy a fitneszbajnokok két héttel később az olaszok déli tengerpartján található Pinetóban találták magukat, ahol egy kicsit a hazaitól eltérő kategóriákban, de fölényes győzelmet arattak. A magyar fitnesz- és testépítő versenyzők nagyon népszerűek az olaszoknál.

Forrás: Origo

A színpadi poszteren Molnár Péter, a WBPF Mr Universe-címet szerzett ikonja pózolt, és a díszvendégeknek Péter képével címkézett bort adtak a szervezők. A gyönyörű egyedi érem mellett egy újabb meghívást kapott Zsófia, akit a rangos Due Torri versenyre is meghívták az olaszok. Mivel az a verseny a thaiföldi WBPF-vb után lesz, jó eséllyel ott is versenyezni fognak a magyarok.