Vágólapra másolva!
Szombaton egy férfi, vasárnap egy másik férfi holttestét találták meg a csendőrök és a hegyimentők a romániai Fogarasi-havasokban - közölte a Digi24 hírtelevízió. Ugyan a holttestek hivatalos azonosítása még hátra van, minden bizonnyal a múlt szombaton eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt találták meg.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hó alatt szombaton megtalált megfagyott férfi ruhájában iratokat is találták, a 34 éves gyergyószentmiklósi hegymászó iratait. A férfit vasárnap délelőtt szállították le a hegyről. Boncolás útján próbálják kideríteni a halál körülményeit. A másik férfi holttestét ugyanabban a térségben találták meg vasárnap délelőtt.

A Fogarasi-havasok télen-nyáron gyönyörű, de veszélyes Forrás: Lantos Gábor

A 34, illetve 37 éves gyergyószentmiklósi testvérpár múlt szombaton indult el megmászni a Fogarasi-havasok és egyben Románia legmagasabb csúcsát, a 2544 méter magas Moldoveanut. Egy napra vittek élelmet magukkal.

A Fogarasi-havasokban azonban a múlt hét végén helyenként egyméteres hó hullott.

A mentőket a családjuk riasztotta, miután nem sikerült felvenni velük a kapcsolatot. Autójukat hétfőn megtalálták a Brassó megyei Felsőszombatfalva közelében, a Fogarasi-havasok lábánál. A keresésükre egy helikoptert is a térségbe vezényeltek. A mentők egész héten fokozott lavinaveszélyben keresték az eltűnteket.

A Maszol.ro portál korábbi közlése szerint a gyergyószentmiklósi testvérek megfelelő felszereléssel másztak, de a téli hegymászásban nem rendelkeztek számottevő tapasztalattal.