Társoldalunk:

Budapest 2019-ben is rendezne egy világbajnokságot

2016.11.21. 16:25

 A Magyar Vívó Szövetség pályázik a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságra - jelentette be Csampa Zsolt sportági elnök.

A nemzetközi szövetség (FIE) hétvégi moszkvai kongresszusán Budapest, Tbiliszi és a lengyelországi Torun közül választják ki a világbajnokság rendezőjét. Az ülésen tisztújítás is lesz, magyar részről Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok kardozó, a MOB főtitkára a végrehajtó bizottságba szeretne bekerülni.

Szilágyi Áron és Boczkó Gábor is utazik Moszkvába

Csampa Zsolt elnök elmondta, hogy a Moszkvába utazó magyar küldöttség tagja lesz a Rióban kard bajnoki címét megvédő Szilágyi Áron, illetve a párbajtőrcsapattal bronzérmes Boczkó Gábor. Így ők nem indulnak az ob-n, melyen a riói dobogósok közül a női párbajtőr egyéni bajnoka, Szász Emese és a Boczkóval bronzérmes Somfai Péter vesz részt.

Szilágyi Áron megvédte olimpiai címét RióbanForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban péntektől vasárnapi sorra kerülő ob-ra eddig 545 nevezés érkezett, ami jelentős növekedés a tavalyi 412 indulót felvonultató versenyhez képest, márpedig a 2015-ös versenyen minden korábbinál több vívó vett részt.

"Ilyen sokat még nem hagytam ki, majdnem három hónapot pihentem, majd az első edzés után alig bírtam kikelni az ágyból"- mondta Szász Emese, hozzátéve, nagyon várja a bajnokságot, és hogy újra hazai közönség előtt szerepelhet.

Szász Emese így örült a riói aranyérménekForrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A jövő héten kerül sor a Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni, valamint a Zarándi Csaba csapat Világkupa-versenyre, méghozzá új helyszínen, a győri Audi Arénában.

"Magamnak és a városnak is nagy öröm, hogy újabb rangos sporteseménynek adhatunk otthont" - mondta Borkai Zsolt Győr polgármestere, a MOB elnöke, majd úgy folytatta, hogy a sportszerető városban eddig nem rendeztek vívóversenyt, és remélik, hogy a rangos esemény lendületet ad a vívásnak a városban.

Nem vagyok és jövő héten sem leszek olimpiai formában, ám ebből az állapotból is meg próbálom kihozni a maximumot" - árulta el Szilágyi Áron, akinek Rio utáni első versenye a Vk lesz.

Somlai Béla szakmai alelnök arról beszél, hogy a magyarországi Vk a fegyvernem második versenye az új szezonban. A viadalon 20 magyar indul, köztük több fiatal is tehetséget kap.