Budapest 2019-ben is rendezne egy világbajnokságot

rio 2016 olimpia szilágyi áron
Hungary's Aron Szilagyi celebrates after beating USA's Daryl Homer in the men’s individual sabre gold medal bout as part of the fencing event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 3 in Rio de Janeiro on August 10, 2016. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
 A Magyar Vívó Szövetség pályázik a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságra - jelentette be Csampa Zsolt sportági elnök.

A nemzetközi szövetség (FIE) hétvégi moszkvai kongresszusán Budapest, Tbiliszi és a lengyelországi Torun közül választják ki a világbajnokság rendezőjét. Az ülésen tisztújítás is lesz, magyar részről Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok kardozó, a MOB főtitkára a végrehajtó bizottságba szeretne bekerülni.

Szilágyi Áron és Boczkó Gábor is utazik Moszkvába

Csampa Zsolt elnök elmondta, hogy a Moszkvába utazó magyar küldöttség tagja lesz a Rióban kard bajnoki címét megvédő Szilágyi Áron, illetve a párbajtőrcsapattal bronzérmes Boczkó Gábor. Így ők nem indulnak az ob-n, melyen a riói dobogósok közül a női párbajtőr egyéni bajnoka, Szász Emese és a Boczkóval bronzérmes Somfai Péter vesz részt.

Szilágyi Áron megvédte olimpiai címét Rióban Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban péntektől vasárnapi sorra kerülő ob-ra eddig 545 nevezés érkezett, ami jelentős növekedés a tavalyi 412 indulót felvonultató versenyhez képest, márpedig a 2015-ös versenyen minden korábbinál több vívó vett részt.

"Ilyen sokat még nem hagytam ki, majdnem három hónapot pihentem, majd

- mondta Szász Emese, hozzátéve, nagyon várja a bajnokságot, és hogy újra hazai közönség előtt szerepelhet.

Szász Emese így örült a riói aranyérmének Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A jövő héten kerül sor a Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni, valamint a Zarándi Csaba csapat Világkupa-versenyre, méghozzá új helyszínen, a győri Audi Arénában.

"Magamnak és a városnak is nagy öröm, hogy újabb rangos sporteseménynek adhatunk otthont" - mondta Borkai Zsolt Győr polgármestere, a MOB elnöke, majd úgy folytatta, hogy a sportszerető városban eddig nem rendeztek vívóversenyt, és remélik, hogy a rangos esemény lendületet ad a vívásnak a városban.

ám ebből az állapotból is meg próbálom kihozni a maximumot" - árulta el Szilágyi Áron, akinek Rio utáni első versenye a Vk lesz.

Somlai Béla szakmai alelnök arról beszél, hogy a magyarországi Vk a fegyvernem második versenye az új szezonban. A viadalon 20 magyar indul, köztük több fiatal is tehetséget kap.