Társoldalunk:

237 kilóval guggolt, mégsem örül a magyar sportolónő

2016.11.21. 14:04

Szabó Ágnes negyedik lett az orlandói erőemelő-világbajnokságon, így nem szerzett Világjátékok-kvótát.

A Magyar Erőemelő Szövetség tájékoztatása szerint a +84 kilogrammos súlycsoportban versenyző magyar kiválóság guggolásban és felhúzásban is magyar rekordot ért el, de ez most kevés volt az éremhez. Szabó akkor szerzett volna indulási jogot a Világjátékokra, ha az első háromban végez.

Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke elmondta, Szabó teljesítménye jó eredménynek számít, hiszen éppen csak lemaradt a dobogóról, és még nem lehet százszázalékosan kijelenteni, hogy nem lesz magyar erőemelő a 2017-es nem olimpiai sportágak világversenyén.

Forrás: Adam Palmer (9For9 Media.Com)

"Szabó Ágnes jól teljesített. Guggolásban 237,5 kilogrammos magyar rekordot ért el ezen a vb-n, felhúzásban pedig beállította a magyar csúcsot 200 kilós teljesítménnyel. Innentől abban bízhatunk, hogy esetleg valaki visszalép, vagy még ott van a szabadkártyás indulás lehetősége" – összegzett az elnök.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg, 2017-ben a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda. Az erőemelők következő világversenye a decemberi Európa Kupa lesz, amelyet Málagában rendeznek meg.