Magyar ezüst és bronz a iaidó-Európa-bajnokságon

Budavári Anita, iaido
Budavári Anita, iaido
Vágólapra másolva!
Csapatbronzéremmel és egyéni ezüstéremmel zárta a magyar válogatott a Budapesten rendezett 23. iaidó-Európa-bajnokságot.

A iaido az egyetlen kardvágás művészete, és Japán az őshazája. Az iai találkozást jelent különféle váratlan helyzetekben az ellenféllel, a do pedig a szellemi utat fejezi ki a japán filozófiában. Magyarországon a iaido harmincéves múltra tekint vissza.

A magyar iaidoválogatott kiváló eredménnyel zárta a versenyt. Az egyéni versenyek során Csabai Ferenc 1. dan kategóriában ezüstérmet szerzett, míg Budavári Anita 3. dan kategóriában Fighting Spirit-díjat kapott. A Budavári Anita, Farkas Bálint, Várvizi Attila és Vass Gergely alkotta csapat a 3. helyen végezett.

Budavári Anita Forrás: Origo

Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség (MKSZ) főtitkára és a iaidoválogatott edzője elmondta, titokban számított a jó szereplésre, és bízik abban, hogy ez a különleges és egyedi harcművészet egyre több ember érdeklődését felkelti.

Budapest először rendezhette meg a iaidó-Európa-bajnokságot, és mind az Európai Iaido Szövetség, mind Japán nagykövete, Junicsi Koszuge úr elismeréssel beszélt a szervezésről, és bizakodva várják a 2017-es kendo Európa-bajnokságot, amelynek ismét Budapest lesz a házigazdája.