Társoldalunk:

Női röplabda Eb: ismerős, de kemény ellenfeleket kaptunk

2016.11.24. 17:26

A házigazda Azerbajdzsán csapata mellett Németország és Lengyelország nemzeti együttesével került egy csoportba a magyar női röplabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon.

A magyar csapat a negyedik kalapból várta a csütörtöki, bakui sorsolást, így az biztos volt, hogy a csehekkel, az ukránokkal és a fehéroroszokkal nem kerülhet azonos négyesbe.

Végül három olyan együttes jutott a magyaroknak, amellyel nemrégiben találkoztak.

Jó és rossz emlékű ellenfelek a magyarok Eb-csoportjábanForrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

Az Eb-házigazda azerieket a tavalyi, belgiumi kontinenstornán legyőzte a csoportkörben a válogatott, ezzel vívta ki a továbbjutást a csoportból. A németekkel is a 2015-ös Európa-bajnokságon játszott, az egyenes kieséses szakaszban ők búcsúztatták a magyar együttest. A harmadik csoportellenfél az a lengyel csapat lesz, amely a magyarral azonos csoportban szerepelt az őszi selejtezőkön, és amelytől mindkétszer vereséget szenvedett.

Az Eb-n a csoportelső automatikusan bekerül a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek rájátszás-körben juthatnak a legjobb nyolc közé.

A női válogatott, amely csoportja második helyén zárta a selejtezősorozatot, októberben, Románia együttesének pótselejtezős legyőzésével kvalifikálta magát a jövő évi Eb-re, amely szeptember 20. és október 1. között, Grúziában és Azerbajdzsánban lesz.

Hosszú szünet után sorozatban másodszor jutott ki Eb-re a női röplabda-válogatottForrás: MTI/Kovács Tamás

A magyar csapat két évvel ezelőtt - 28 esztendő elteltével - jutott ki újból az Eb-re, a 2015-ös, belga-holland közös rendezésű kontinenstornán a 12. helyen zárt.

A 2017-es női röplabda-Európa-bajnokság csoportbeosztása:
A csoport (Baku): Azerbajdzsán, Németország, Lengyelország, Magyarország
B csoport (Tbiliszi): Grúzia, Olaszország, Horvátország, Fehéroroszország
C csoport (Baku): Oroszország, Törökország, Bulgária, Ukrajna
D csoport (Gandzsa): Szerbia, Hollandia, Belgium, Csehország