Térdműtéten túl, bokaoperáció előtt a magyar dzsúdós

Karakas Hedvig arckép, portré FOTÓ magyar olimpiai válogatott Közéleti személyiség foglalkozása olimpikon sportoló SZEMÉLY Budapest, 2016. július 11.
Karakas Hedvig cselgáncsozó a Syma Rendezvényközpontban tartott fotózáson 2016. július 11-én. A sportoló
Budapest, 2016. július 11. Karakas Hedvig cselgáncsozó a Syma Rendezvényközpontban tartott fotózáson 2016. július 11-én. A sportoló kvótát szerzett a riói nyári olimpiára. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az áprilisi Európa-bajnokságot kihagyja, de a jövő augusztusi, budapesti világbajnokágon már szeretne ott lenni térdműtétje után Karakas Hedvig, a riói olimpián hetedik helyezett cselgáncsozó.

A Honvéd dzsúdósa csütörtök reggel az M4 Sport Sportreggeli című műsorában sikeresnek nevezte szeptemberi térdoperációját, de azt is elárulta, hogy januárban újabb műtét vár rá. A londoni olimpián ötödik sportoló elmondta, mivel a bokaszalagjával is gond volt, ezért döntött úgy, hogy a térdrehabilitációja alatt azt is megcsináltatja.

"A térdemre hat hónap, a bokámra három hónap a rehabilitáció. Mivel a bokámat a negyedik hónapban, januárban műtik meg, így egy hónapot csúszva,

- fogalmazott Karakas Hedvig, akinek így a varsói Európa-bajnokságot ki kell hagynia, de a cél most számára az, hogy a jövő nyári budapesti vb-n már ott legyen a tatamin.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Mivel két hónapos edzés- és mozgáskihagyás után jelenleg is csak egy kilóval nehezebb az átlagos súlyánál, a világbajnoki bronzérmes versenyző

úgy érzi, hogy tartani tudja majd az 57 kilós súlyát.


"Korábban is volt már hat hónapos kihagyásom, ezért nem hiszen, hogy ez akkora probléma lenne, amit ne tudnék megoldani" - mondta a 26 éves sportoló, aki elismerte, eléggé sérülékeny alkat. Először 2009-ben szakadt el a térdében a keresztszalagja, majd a riói olimpia előtt egy évvel újra megtörtént vele ugyanez, és akkor úgy döntött, hogy az olimpiai szereplés érdekében csak Rio után műtteti meg újra a térdét. Az olimpián sérülten versenyezve érte el a hetedik helyezést.