Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nem kívánja indokolni az elmúlt napokban történt személycseréket.

Több személyi változás is történt a napokban a Magyar Olimpiai Bizottságnál, távozott Szabó Bence főtitkár, valamint Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató. Borkai Zsolt, a MOB elnöke közleményt adott ki, amelyben azt írta, a legfontosabbnak azt tartja, hogy a kollégák jövőjének rendezését tekinti.

Oka van a személycseréknek

"A MOB vezetőségében történt személyi változásokkal kapcsolatban sportolóként, a sportszerűség jegyében nem kívánok indokolni, nem kívánok visszamutogatni. Nyilván oka van a személycseréknek, azonban a fair play szellemében


ez még akkor sem lenne sportolóhoz méltó cselekedet, ha csalódottságomat a témát illetően nem tagadom.

Mostantól előre tekint

Beszédes tény azonban, hogy a MOB elnöksége 10 igen, 1 nem szavazattal egyértelműen egyetértett a személycserével, mellém állt és a jövőben is becsülettel végzi majd a dolgát a magyar sport érdekében. Mostantól előre tekintek, és erre kérek mindenkit!" - írja Borkai.

Az elnök hangsúlyozta: a legfontosabbnak azt tartja, hogy korrektül, konstruktívan zajlanak az egyeztetések az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárságával a feladatkörök átadásával, átvételével kapcsolatban.

Lefokozták a MOB-ot

Az Országgyűlés november 8-án nagy többséggel megszavazta azt a sporttörvény-módosítást, amelynek egyik fő célja az egycsatornás finanszírozási modell gyakorlati megvalósulása, valamint ezzel összefüggésben az állami és a civil sportigazgatás hatásköreinek egyértelmű elkülönítése.

A jogszabályváltozás értelmében visszakerül a sportért felelős államtitkársághoz az állami források tervezése, elosztása, felhasználása, elszámolása és ellenőrzése is, vagyis jócskán megcsappant ezzel a MOB hatásköre.