Társoldalunk:

Michelisz kezéből az utolsó métereken csúszott ki a vb-bronz

2016.11.25. 21:43

Michelisz Norbert negyedik lett a túraautó-világbajnokságon, miután Katarban egy ötödik és egy negyedik helyezést ért el.

Michelisz Norbert úgy indulhatott el az első futamon Katarban, hogy összetettben 13 pont volt a hátránya a vébé harmadik helyén álló Tiago Monteiróval szemben.

A rajt utáni helyezkedésben ketten is megelőzték Micheliszt, de a nagy felfordulást nem ez okozta, hanem az, hogy José Maria López meglökte Monteirót, aki Hugo Valentének ment neki, és a karambol következtében mindketten kiestek.

Bejött a biztonsági autó, majd a harmadik körben a törmelék eltakarítása miatt félbeszakították a futamot. Az újraindulás után Michelisz ugyanúgy hatodik volt, mint a rajtnál, Dahlgren azonban hibázott, így a magyar pilóta feljött az ötödik helyre.

Michelisz 2014 után ismét negyedik lett összetettbenForrás: DPPI/Clement Marin

Ezt a pozíciót meg is tartotta a végéig, így összetettben három pontra megközelítette Monteirót. Az első versenyt Tarquini nyerte, mögötte Chilton és Huff végzett a dobogón, a Zengő Motorsport két versenyzője közül Nagy Dániel a 11., Ficza Ferenc a 13. helyen zárt.

Michelisz az ötödik helyről kezdte a második futamot, amely ismét kaotikus rajtot hozott, így újra pályára került a biztonsági autó. Michelisz Mullert megelőzve feljött negyediknek, amivel a virtuális tabellán egy ponttal megelőzte Monteirót, akinek persze összerakták az autóját az utolsó futamra. Muller az utolsó körökre feljött Michelisz mögé, de a magyar pilóta maga mögött tudta tartani.

A versenyzéstól ezen a futamon búcsúzó, négyszeres WTCC-világbajnok Muller azonban nem bírta Monteiro nyomását, a portugál pár kanyarral a vége előtt megelőzte a látványosan lelassuló franciát, így övé lett a vb-bronz. A második katari futamot Bennani nyerte Björk és López előtt, a két zengős közül Ficza a 11., Nagy a 15. lett.

A világbajnokság végeredménye:
1. López (argentin, Citroen) 381 pont
2. Muller (francia, Citroen) 257
3. Monteiro (portugál, Honda) 214
4. Michelisz (magyar, Honda) 213
5. Bennani (marokkói, Citroen) 206
...20. Ficza (magyar, Zengő Motorsport) 2