Változás a szövetségi kapitányi poszton

Kiss Balázs
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Kiss Balázs az ukrán Dmitri Timcsenko elleni mérkőzés közben a férfi kötöttfogású birkózók 98 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 16-án. A magyar birkózó legyőzte ellenfelét, , így bejutott a nyolcaddöntőbe. Jobbra Sike András szövetségi kapitány. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A pályázatok elbírálása után a Magyar Birkózó Szövetség döntése szerint a kötöttfogásúaknál Sike András marad a szövetségi kapitány, míg a szabadfogásúaknál Gulyás István lesz a szakvezető.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke szeptember végén jelentette be, hogy pályázatot írnak ki a kapitányi posztokra, és a szabadfogású szakvezető az új koncepció szerint a női szakágat is vezeti majd. A szövetség pénteki tájékoztatása szerint a beadott munkákat a bíráló bizottság feldolgozta és értékelte, a kandidálókat meghallgatta, ezt követően pedig javaslatot tett az elnöknek.

Kiss Balázs az ukrán Dmitri Timcsenko elleni riói mérkőzésen, jobbra Sike András Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Sike András tavaly ősszel vette át a kötöttfogásúak irányítását, míg Gulyás István 1997-től egészen 2015 szeptemberéig irányította a férfi szabadfogást, azóta pedig a nők kapitánya.

A két szakember új szerződése január elsejétől kettő plusz kettő évre szól, és

a korábbiaknál lényegesen erősebb jogköröket tartalmaz.

Újdonság, hogy mindketten valamennyi korosztályos szakági válogatottat felügyelik majd, és ők tesznek javaslatot a szövetségi edzők személyére.