Társoldalunk:

Hosszú Katinka külföldön is sztár, luxusautóban adott interjút

2016.11.29. 19:47

Hosszú Katinkára nem csak Magyarországon kíváncsiak az emberek. Úszóklasszisunk az angol nyelvű The Dubai Talk Show vendége volt, amelyben a műsor házigazdája, Loubo Siois kérdezgette egy Bentleyben.

A The Dubai Talk Show az Egyesült Arab Emírségek első számú angol nyelvű szórakoztató, beszélgetős esti műsora, sok Dubajban megforduló híresség volt már az adás vendége. Hosszú Katinka a Celebrity Drive (Utazás egy celebbel) sztárvendégeként foglalt helyet az autóban és válaszolt a kérdésekre. Elképzelhető, hogy az úszó rövidpályás világkupa októberi, dubaji állomásán készült az interjú. 

A show házigazdája: Loubo SioisForrás: facebook.com/DubaiTalkShow

Hosszú Katinka a beszélgetés elején elárulta, hat évvel ezelőtt járt először Dubajban, a város nagyon sokat változott azóta, ahogyan az ő élete is, mióta egyetemistából profi sportolóvá vált. Szóba került férje és edzője, Shane Tusup, akivel rengeteg időt töltenek együtt, hiszen amikor nem a medencében dolgoznak, akkor az irodában vezetik saját cégüket és marketing ügynökségüket.Hosszú elmesélte, hogy Baján született, ott nőtt fel, 19 évesen Los Angelesbe ment egyetemre, 2012-ben költözött Budapestre, jelenleg egy Audi Q7-est vezet. Kérdezték a magyar nyelv nehézségeiről, ezt annyival támasztotta alá, hogy Shane Tusuppal nyolc éve élnek együtt, de férje még most is nagyon keveset beszélt magyarul.

Hosszú Katinka minden kérdésre válaszoltForrás: YouTube

A családalapításról Hosszú annyit mondott, hogy eredetileg a 2020-as olimpia utánra tervezték, de a 2024-es budapesti olimpia - sikeres pályázat esetén - ezt négy évvel átírhatja. A pályázatról megjegyezte, a magyar fővárosnak rendkívül kemény ellenfelekkel, Los Angelesszel és Párizzsal kell megküzdenie.

Loubo Siois vezetés közben kiemelte, a riói olimpián Hosszú Katinka úszásban az egyéni indulók közül egyedüliként nyert négy érmet. Az úszónő bevallása szerint még három hónnappal a brazíliai játékok után sem fogta fel teljesen, hogy három aranyérmmel térhetett haza.

Az étrendjéről nem árult el különösebb titkokat, annyit mondott, hogy odafigyel, egészségesen és tisztán étkezik, arra a kérdésre, hogy tud-e főzni, pár másodpercnyi szünet után azt felelte, Igen, azt hiszem" – majd elnevette magát.

A vidámság nem hiányzott a luxusautóbólForrás: YouTube

Ha nem úszna, abban az esetben sem lenne elveszett ember, hiszen az Egyesült Államokban pszichológiából diplomázott, évekkel ezelőtt még karriert is tervezett ezen a pályán.

Katinka elmondta, hogy 23 éve úszik, jelenleg naponta 5-6 órát, nagyjából 18 km-t, de még most is úgy érzi, rengeteget kell tanulnia, fejlődnie. Folyamatosan dolgozik a sebességén és a technikáján.

Otthon Katinka vagyok, a medencében Iron Lady. Egy vadállat" – mondta műsorvezetőnek, aki Batman karakteréhez hasonlította a magyar lány tudatosan felépített, fiktív személyiségét.

Zárásként egy szakmai praktika is elhangzott, a medencében két úszósapkát hord, méghozzá azért, mert két sapkával gyorsabb. Ez a módszer az áramvonalasságot segíti, emellett a két sapka közötti levegő felhúzza az úszó fejét a vízből.

A beszélgetés négy rövid epizódban megtekinthető a YouTube-on, itt az első, itt a második, itt a harmadik, itt pedig a negyedik. Aki úgy dönt, hogy megnézi, annak előre szólunk egy nem annyira kellemes körülményről: a társalgást szituációs komédiákból ismerős, olykor gépies alánevetés és taps kíséri.)