Társoldalunk:

Polgár Judit együtt ünnepelt a sakkvilágbajnokkal

2016.12.01. 12:45

Visszafogott bulival ünnepelte vb-győzelmét és a 26. születésnapját Magnus Carlsen. A norvég klasszis a New York-i párosmérkőzés rapidjátszmáiban 3-1-re legyőzte kihívóját, az orosz Szergej Karjakint, majd egy étteremben lazított a csapatával, ahova hivatalos volt Polgár Judit is. A magyar sakknagymester a vb-döntő helyszíni kommentátora volt.

Polgár Judit elmondta, Carlsen hatalmasat harcolt ezen a világbajnoki döntőn. „A sírból hozta vissza az egészet a norvég különítmény legnagyobb örömére. Külön szakáccsal, orvossal érkezett Amerikába, akikre nagy szüksége is volt, hiszen egy kőkemény háromhetes harc volt számára vb-döntő. A születésnapján a címét megvédő Magnus a siker utáni vacsorán külön köszönetet mondott az édesapjának, és a stábja minden tagjának."

Forrás: Pataky Zsolt

Polgár elárulta, hogy Carlsen a győzelem után bement hozzám a stúdióba. "Azt mondta, a rájátszás nagyon hasonlított az egyik általam játszott partira, amelyre jól emlékezett" – mesélte a magyar nemzetközi sakknagymester.

Forrás: Pataky Zsolt

Norvégiában a rájátszást háromszázezren követték figyelemmel az interneten. A rájátszás sztárvendége Bennett Miller amerikai filmrendező volt, aki szintén nagy rajongója a sportágnak.