Meglepetés az asztalitenisz Top12-n

Kosiba Dániel, asztalitenisz, pingpong
Hungarian Daniel Kosiba plays Korean Oh Sang Eun on May 28, 2010 during the men's quarter final match at the 2010 World Team Table Tennis Championships in Moscow. AFP PHOTO / YURI KADOBNOV
Vágólapra másolva!
A férfiaknál címvédő Kosiba Dániel nem jutott be elődöntőbe az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságán, az ob utáni legfontosabb hazai egyéni versenyen. A nőknél is új bajnokot avatnak majd, miután a tavaly győztes Madarász Dóra nem indult a viadalon.

A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban zajló torna keddi első napján

Kosiba Nagy Krisztiántól és Szita Mártontól is kikapott hatos csoportjában, így csak harmadik lett.

Az első csoportban a celldömölki klubot erősítő Szita veretlenül végzett az élen, mögötte a PTE PEAC pingpongozója, Nagy lépett tovább másodikként a legjobb négy közé.

A másik hatost a Borussia Dortmundban légióskodó Szudi Ádám nyerte négy győzelemmel és egy vereséggel, a második helyen pedig a tavaly döntős, magyar bajnok Lakatos Tamás (Fortuna Passau) végzett három sikerrel. A szerdai elődöntőben Szita-Lakatos és Nagy-Szudi párharcokra kerül sor.

Kosiba Dániel Forrás: AFP

A női mezőny igencsak foghíjas, miután Póta Georgina, Lovas Petra, és a csütörtökön kezdődő dohai World Tour-döntő párosversenyében érdekelt, Eb-bronzérmes Pergel Szandra és Madarász sem állt asztalhoz.

A távollétükben Ambrus Krisztina (Budapesti Erdért SE) és Nagyváradi Mercédesz (Budaörs), illetve Tóth Edina (Orosháza) és Bálint Bernadett (Kolbermoor) jutott az elődöntőbe. Ambrus és Tóth egyaránt veretlenül végzett csoportja élén. A döntőbe kerülésért Ambrus Bálinttal, Tóth pedig Nagyváradival csap majd össze a második napon.