Vágólapra másolva!
Galambos Ramóna az ötödik helyen végzett a nők 55 kilogrammos kategóriájában a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán a budapesti BOK Csarnokban.

A 20 éves magyar sportoló délelőtt, nyolcaddöntős sikere után, a negyeddöntőben vereséget szenvedett, a vigaszágon azonban szép sikert aratott, így a szombat esti éremmérkőzésen a kazah Aijm Abdildina ellen a harmadik helyért léphetett szőnyegre.

A mérkőzés előtt Gulyás István szakágvezető abban bízott, hogy a kazah az elején nem tud nagy értékű akciót csinálni, s a folytatásban Galambosnak lesz esélye felőrölni őt.

Nem úgy alakult

A meccs azonban nem a magyar remények szerint alakult. Abdildina gyorsan riválisa mögé került, majd nem sokkal később szépen el is dobta, így már 6-0-ra vezetett, az első menet utolsó percében aztán újra földre vitte ellenfelét, s tusolta.

- mondta az MTI-nek a meccs után Galambos Ramóna. - Azt éreztem, hogy erős volt, s egy kicsit lassabb is voltam a kelleténél. Erőben egyértelműen fejlődnöm kell még."

Galambos Ramóna pályafutása második felnőtt világversenyén küzdhetett éremért, miután idén márciusban a rigai Európa-bajnokságon a harmadik helyen végzett.

A vb szombati helyosztós programjában Korpási Bálint a döntőben lép szőnyegre a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában.