Trump meccsre ment és megtört egy 15 éves átkot

Army v Navy GettyImageRank2 POLITICS SPORT AMERICAN FOOTBALL NCAA College Football
BALTIMORE, MD - DECEMBER 10: Cadets celebrate after the Army Black Knights defeated the Navy Midshipmen 21-17 at M&T Bank Stadium on December 10, 2016 in Baltimore, Maryland. Aaron P. Bernstein/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donald Trump, a frissen megválasztott amerikai elnök is megjelent azon a meccsen, ahol 2001 után tudott újra nyerni a hadsereg csapata a tengerészek ellen az egyetemi amerikafutball-bajnokság záróeseményén.

Az amerikai idő szerint szombat este megrendezett, hagyományos Army–Navy meccsen óriási meglepetésre az Army Black Knights, vagyis a West Point-i tiszti akadémia amerikaifutball-csapata 21-17-re legyőzte az Egyesült Államok Tengerészeti Akadémiájának csapatát, a Navy Midshipment.

A tengerészek csak a kecskékkel vannak elfoglalva Forrás: AFP/2016 Getty Images/Rob Carr

A hagyományosan az egyetemi amerikaifutball-alapszakasz utolsó szombatára időzített meccsen ugyan a 25.-ként kiemelt Navy volt az egyértelmű favorit, ám a West Point-iak támadósora hiába vesztette el négyszer is a labdát, a védelmük ezen az estén remekelt. A tengerészek csapata így nem tudta pontokra váltani az Army hibáit, és mindössze nyolc first downt, és 201 yardot sikerült összehozniuk.

Nem rossz kezdő kép:

A West Point-iak utoljára 2001-ben tudták legyőzni az annapolisiak csapatát, a szombat esti győzelemmel viszont az egyetemi futball második leghosszabb veretlenségi sorozata szakadt meg. A két csapat évszázadokon átívelő rivalizálását az örökmérleget tekintve egyébként a Navy Midshipmen vezeti: a 117 meccsből hatvanat ők nyertek, ötvenet az Army, míg hét meccs döntetlennel végződött.

Volt azért látványos akció mindkét oldalon:

A történelmi meccsere Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok frissen megválasztott elnöke is ellátogatott, aki nem érte be azzal, hogy a VIP-páholyból nézze a küzdelmet, hanem a közvetítőállásba is felment, ahol kedélyesen elbeszélgetett a kommentátorokkal, Gary Danielsonnal és a szezon után visszavonuló, legendás Verne Lundquisttel.

Trump a meccstől viszont nem volt elájulva, legalábbis a nyilatkozata erre utal. „Egyszerűen odavagyok a fegyveres testületekért, hiszen példaértékű a szellemiségük és a küzdeni akarásuk. Nem feltétlenül ők játsszák a legminőségibb futballt, de a küzdőszellemük erősebb, mint bárki másé, és ez egyszerűen csodálatos" – mondta .