Szerződéshosszabbítás után rúgták ki az NFL legrosszabb edzőjét

Jeff Fisher NFL
LOS ANGELES, CA - DECEMBER 11: Head coach Jeff Fisher of the Los Angeles Rams looks on against the Atlanta Falcons in the first half at Los Angeles Memorial Coliseum on December 11, 2016 in Los Angeles, California. Jeff Gross/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL-ben szereplő Los Angeles Rams edzője, Jeff Fisher szerződéshosszabbítását egy hete jelentették be, most viszont már a munkanélküliek kenyerét eszi. A szezon végéig egyelőre Jeff Fassel, a csapat special team-edzője helyettesíti.

A Los Angeles Rams csapata kivágta az edző Jeff Fishert, aki épp a szezon elején hosszabbított szerződést a Ramsszel. Fisher szezon elején aláírt szerződéshosszabbítását december 4-én jelentette be a csapat: a szerződés értelmében az edzőnek 2018-ig biztos helye lett volna a Rams élén.

Rájátszás? Az mi?

Az 1958-ban született Fishert sokan az NFL legrosszabb edzőjeként emlegették, nem is érdemtelenül.

A wide receiverként a Chicago Bears csapatával Super Bowlt is nyerő

Fisher – a döntőben ugyan nem játszott, mert a szezont a sérültlistán töltötte – 1995-től 2010-ig volt a Tenessee Titans (korábban Houston Oilers) edzője.

Fishernek eddig tartott a munkaviszonya a Ramsszel Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jeff Gross

A Titansszel ugyan a Super Bowlt is megjárta, ahol érdekes módon pont a későbbi csapatától, a St. Louis Ramstől kapott ki, azonban 2008 óta nem sikerült az általa vezetett csapatnak a rájátszásba kerülnie.

Fisher 165 alapszakaszbeli vereségével

holtversenyben a legrosszabb mérlegű NFL-edző. A dobogón Dan Reeves a társa, aki szintén 165 vereséget számlál, ő viszont Fisher 173 győzelmével szemben 190-szer tudott győzni, négyszer pedig a Super Bowlig is eljutott.

Igaz, ő sem volt szerencsésebb Fishernél: háromszor ugyanis a Denver Broncos élén szenvedett vereséget a döntőben, egyszer pedig az Atlanta Falconsszal, épp egykori csapata, a Broncos ellen.

Harbaugh a megoldás?

Még Fisher elbocsátásának kiszivárgása előtt egy Albert Breer nevű újságíró révén felröppent az az érdekes hír, miszerint a Rams célpontja nem más, mint a jelenleg a Michigan Wolverinest kormányzó Jim Harbaugh. Harbaugh, akinek az édesöccse, John Harbaugh jelenleg is a Baltimore Ravens edzője, néhány éve csodát tett a San Francisco 49ersszel:

a korábban szebb napokat látott csapatot néhány év alatt a Super Bowlig hajszolta,

ahol egyébként pont a saját öccse ellen szenvedett vereséget.

Harbaugh visszatérhet az NFL-be Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Sabau

A Harbaugh-Rams-flört persze egyelőre csak spekuláció, az viszont biztos, hogy Jim Harbaugh jelenléte jó eséllyel meghozná azt a hírverést, és persze a győzelmeket is, amire a frissen Los Angelesbe költöző, és ott új közönségbázist építő Ramsnek égető szüksége volna.

Száz kamera a háttérember arcában

A Harbaugh-pártiaknak – köztük Eric Dickersonnak, a Rams egykori rekorder running backjének – egyelőre be kell érniük John Fassellel, a csapat special team-edzőjével, akit Fisher helyettesének neveztek ki a szezon hátralévő részére.

Fassel a nyilatkozatában egyértelműen világossá tette, hogy nem lát rá esélyt, hogy állandó szerződést kapjon, és eddig is teljesen boldog volt a special teammel végzett munkájával. „Jól elvoltam én a saját kis birodalmamban, most meg hirtelen száz kamerát szegeznek az arcomba. Ez azért elég megrázó" – nyilatkozta a kinevezése kapcsán.