Társoldalunk:

Világsztárok érkeznek az első magyarországi sznúkergálára

2016.12.13. 12:20

Egyedülálló sportesemény készül Magyarországon: 2017. március 18-án, Budapesten megrendezésre kerül az első Magyar Snooker Gála. Két profi játékos érkezik hazánkba a világ élvonalából, az ausztrál Neil Robertson, 2010 világbajnoka, valamint Ali Carter, kétszeres világbajnoki döntős. A két világklasszis mellett a snooker ikonikus női játékvezetője, Michaela Tabb is részt vesz a gálán.

A világklasszis játékosok két programot adnak, délután és este is összecsapnak egymással, valamint két magyar topjátékossal is meg fognak küzdeni. A vérre menő csaták mellett trükklökéseket is láthatunk, illetve kötetlen beszélgetésekben kicsit közelebbről is megismerhetjük a sztárokat.

Nemcsak az esemény egyedülálló, hanem a rendezés módja is. Az egyre erősödő rajongói igények hatására közösségi finanszírozás indult, hogy a rendezési költségek egy része így gyűljön össze. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, hiszen a tervezett összeg egyetlen hét alatt összejött.

Michaela TabbForrás: AFP/Andrew Yates

A támogatásért cserébe kínált kiemelt jegyeket egy nap alatt elkapkodták, és egy hét alatt összesen több mint 1000 jegy fogyott el. Érthető a dolog, hiszen a sznúker népszerűsége egyre növekszik Magyarországon, a tévéközvetítéseket ötven-százezer néző kíséri figyelemmel rendszeresen.