Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébb olimpiai szereplés miatti támadások és az elmúlt időszak viharai után az összefogás fontosságát hangsúlyozták a Magyar Öttusa Szövetség évzáró ünnepségén.

"Az elmúlt másfél hét eseményei után többen megfogalmazták a kérdést: tarthatunk-e ünnepi eseményt? Igen, mert akik eredményt értek el az idényben, mind kemény munkával jutottak el a korosztályos világversenyek dobogójára" – utalt beszédében a december 5-ei közgyűlésen megválasztott elnök, Bretz Gyula a sportágat érő támadásokra.

Hírességek és összefogás

Beszámolt arról, hogy a nemzetközi szövetség (UIPM) november végi, frankfurti kongresszusán bejelentették: az öttusában is létrehozták a Hírességek Csarnokát (Hall of Fame).

Az első tíz híresség közé két magyar, Balczó András és Vörös Zsuzsanna került.

A sportág eddigi egyetlen magyar női olimpiai bajnoka Frankfurtban kapta meg a kitüntetést, a 72-es müncheni olimpia egyéni győztese, Balczó, aki nem vett részt a németországi díjátadón, ezúttal vette át a diplomát és a plakettet Bretz Gyulától és Vörös Zsuzsannától, a szövetség általános alelnökétől.

"Bárki bármit mond, ez egy család – kezdte beszédét Vörös Zsuzsanna, utalva az elmúlt időszak viharaira. –

Ezután Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Vörös Zsuzsanna jutalmazta a 2016-os év legjobb öttusázóit, köztük a felnőtteknél győztes, idén Eb-ezüstérmes Kasza Róbertet, valamint az egyéniben és csapatban is világbajnok Kovács Saroltát.

"Az apósom azt mondta, hogy a gyerek olyan, mint a bankbetét, amiért meg kell dolgozni, az unoka pedig olyan, mint a kamat, amiért már nem kell megdolgozni.

– mondta a háromszoros olimpiai bajnok Balczó András az MTI-nek. Hozzátette, hogy

"Az örömmel végzett futás a test imája" – fogalmazott.