A colos Milwaukee Jägermeisters

Charlotte Hornets v Milwaukee Bucks GettyImageRank2 BASKETBALL SPORT NBA
MILWAUKEE, WI - OCTOBER 26: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks draws a foul on Kemba Walker #15 of the Charlotte Hornets during the second quarter at BMO Harris Bradley Center on October 26, 2016 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike McGinnis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Legalább négy dolog miatt érdekes csapat az NBA-ben szereplő a Milwaukke Bucks. 1. mert ott dolgozik Dávid Kornél, 2. mert mellette vicces emberek dolgoznak a csapat meccsein, akik bátran belemarnak a szurkolókba, 3. mert szembemennek a trendekkel, és magas szerkezetű csapattal is tudnak játszani a saját szörnyetegüknek köszönhetően, 4. mert a logójuk olyan, mint a Jägermeisteré.

Ein kleiner Jägermeister

Kezdjük az utolsóval, ez a legaktuálisabb: A német italgyártó panaszt nyújtott be az amerikai szabadalmi hivatalnál a Milwaukee Bucks 2015-ben bevezetett új logója miatt. Azt állítják, az túlságosan hasonlít az általuk régóta használt szarvasfejes logóra, és így megtévesztheti az embereket. Ráadásul nekik 1968 óta kizárólagos használati joguk van a szarvasfej emblémára az Egyesült Államok területén.

Prosit! Forrás: AFP/2016 Getty Images/Aaron Davidson

Emellett úgy vélik, ha nem megy jól a csapatnak, a hasonlóság miatt az rossz hatással lehet az italeladásokra. Egyébként volt, aki már 2015-ben felfigyelt erre a hasonlóságra, pedig a Milwaukee korábbi két logója (amit 1993-ban és amit 2005-ben vezetettek be is egy előre tekintő őzet ábrázol.

A panasz ellenére egyébként a Bucks használhatja tovább a logóját, maximum a bíróság ítélhetne úgy, hogy ezt nem teheti, de az amerikai szakértők szerint nagy valószínűséggel megegyezik majd egymással a két fél, és nem lesz bírósági ügy a dologból.

Tall Ball

A csapat legjobbja a „Görög Szörnyeteg" (Greek Freak) becenévre hallgató Giannis Antetokounmpo, aki nem a kimondhatatlan neve miatt kapta ezt a nevet, hanem mert elképesztő fizikai mutatókkal rendelkezik. 211 centiméteréhez hosszú karok és lábak, elképesztő labdavezetési képesség, rugó és gyorsaság párosul. A centereket megszégyenítő magasságával képes akár irányítót is játszani, és ilyeneket csinál:

A görög válogatott színeiben megy egyszer két (2) leütéssel szaladt át a pályán:

Ebben a szezonban ő a Bucks legjobb pontszerzője, ő szerzi a legtöbb lepattanót és labdát, illetve adja a legtöbb gólpasszt és blokkot is. Ezzel a magassággal megél mind az öt poszton, és ennek köszönhetően a Bucks szembemehet az NBA-t uraló, hárompontosokra és alacsony szerkezetre épülő tendenciával, a small ball-lal, és úgynevezett tall ball-t játszhat. Mert előfordul az a felállás, hogy

a „Szörnyeteg" irányít, a hátvéd Tony Snell (201 centiméter) a legalacsonyabb a pályán,

a négyes Jabari Parker, aki ugyan csak 205 centiméter, de karjainak fesztávolsága aránytalanul nagy, 213 centiméter, a center John Henson, aki ha kinyújtja a kezét, 285 centi magasra ér fel, és mondjuk Mirza Teletovic vagy Michael Beasley (206-206 centiméter) az ötödik a parketten. Ráadásul rajtuk kívül is van még a tankban pár óriás, például Thon Maker vagy Greg Monroe személyében. Hívhatnánk ezt akár Freak Ballnak is, hiszen annyira a fiatal görögre épül.

A jópofa kollégák

Van ugye a híres kiss cam, amikor a csarnokok kivetítőin megjelenő párokat csókra buzdítják. Nos, a Milwaukee Bucks bevezette a bandwagon cam-et, amikor a mostanában népszerű csapatok (Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors) látogat a városba. A bandwagon szót nehéz lefordítani, de azt jelenti, hogy a szurkoló beáll egy olyan csapat mögé, aminek most fut jól a szekere. Az ellenfél mezét viselő szurkolókat „marják meg" a kivetítőn elég mókás stílusban.

Két idézet ebből a videóból, ami mindent megér:

„Ma reggel vette ezt a mezt"

„A Warriors meccsén is itt volt Curry mezben"

A legjobb kolléga

Ezt a címet mi magyarok nem is adhatjuk másnak, mint Dávid Kornélnak, aki a Milwaukee Bucks játékosmegfigyelője, és 2016-ban a draft estéjén maga is ott volt a menedzsmenttel Milwaukeeban, mikor a csapat kiválasztotta tízedikként Thon Makert és harminchatodikként Malcolm Brogdont.

Maker most szokja a ligát, Brogdon viszont a hatodik ember, azaz az elsőszámú csere a csapatban, ami egy második körös újonctól nem rossz teljesítmény. A war roomban – azaz a draft idején a döntéshozók főhadiszállásán – jelen lévő csapat tehát jól vizsgázott, így Dávid Kornél is.

A Sport1-en csütörtökön kivételesen 18:30-kor kezdődő Trash Talkban ő első kézből származó információkat oszt majd meg a Bucks-ról. A műsorvezető Szaniszló Csabával, szakértőtársai közül pedig Kovács Sándorral és Tőrös Balázzsal beszélik ki a klubot is vitatják meg az amerikai ligák aktuális eseményeit.