Vágólapra másolva!
Elkészült a német túraautó-bajnokság 2017-es versenynaptára, amelyben a Hungaroringen sorra kerülő versenyhétvége június 16-18-án, vagyis a legendás Le Mans-i 24 órás viadallal egy időben szerepel.

A kilenc hétvége mindegyikén két futamra kerül sor, azaz 18 verseny eredményei alapján alakul ki a végső sorrend. A sorozatot szervező ITR pénteki bejelentése szerint a naptárban az eddigiekhez hasonlóan túlnyomó részt németországi helyszínek szerepelnek, de Moszkvába, a hollandiai Zandvoortba és az ausztriai Spielbergbe is ellátogat majd a mezőny, amelyet ismét a három nagy német gyár, az Audi, a Mercedes és a BMW versenyautói és pilótái alkotnak. Mindhárom gyártó hat autóval szerepelhet a sorozatban, így a címvédő Marco Wittmann-nak (BMW) 17 kihívója lesz.

A sorozat májusban a Hockenheimringen indul, s itt is ér véget októberben.

A DTM mezőnyében nem lesz magyar pilóta, a sorozatot végigkísérő Audi TT Kupában való szerepléshez pedig a mindössze 16 éves Keszthelyi Vivien áll a legközelebb, aki idén elvégezte az Audi Sport versenyzőakadémiájának első évét, közben pedig megnyerte a magyar túraautós bajnoki címet a 2000 köbcenti alatti kategóriában egy Audi TT volánja mögött. A fiatal pilóta csapata és menedzsmentje ugyanakkor még nem közölte, hogy Keszthelyi jövőre rajthoz áll-e a sorozatban.

A DTM 2017-es versenynaptára:
május 5-7., Hockenheimring (Németország)
május 19-21., Lausitzring (Németország)
június 16-18., Hungaroring (Magyarország)
június 30-július 2., Norisring (Németország)
július 21-23., Moszkva (Oroszország)
augusztus 18-20., Zandvoort (Hollandia)
szeptember 8-10., Nürburgring (Németország)
szeptember 22-24., Red Bull Ring (Ausztria)
október 13-15., Hockenheimring (Németország)