Tét nélküli meccsen büntetett a Cowboys

Jason Witten teljesen üresen kapta el Dez Bryant passzát
ARLINGTON, TX - DECEMBER 26: Jason Witten #82 of the Dallas Cowboys pulls in a touchdown pass thrown by Dez Bryant #88 of the Dallas Cowboys against the Detroit Lions in the third quarter at AT&T Stadium on December 26, 2016 in Arlington, Texas. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Dallas Cowboys a kezdők pihentetése helyett támadóparádét rendezett a Detroit Lions ellen az NFL legutóbbi játéknapján. Dez Bryant az elképesztő egykezes elkapása mellett touchdownt is passzolt. A Lionsnak vasárnap a Packers ellen kell bizonyítania.

Derek Carr és Marcus Mariota szezongyilkos sérülése után mindenki azt várta, hogy Jason Garrett Cowboys-edző pihenteti a kezdőit a Detroit Lions elleni, hétfő esti hazai meccsen. A Cowboysnak ugyanis jószerivel teljesen mindegy volt az eredmény, hiszen már mindenképp övéké az NFC első kiemelése, és a pihenőhét, egy kulcsjátékos kiesése viszont drámaian csökkenthette volna az esélyeiket a playoffban, míg a Lionsnak mindenképp nyernie kellett volna, hogy bebiztosítsa helyét a rájátszásban.

A Cowboys viszont teljes fordulatszámon pörgött, és Garrett a komplett dallasi fegyvertárát felhasználta, hogy emlékezetes győzelmet arasson a Detroit Lions fölött.

Jason Witten teljesen üresen kapta el Dez Bryant passzát Forrás: AFP/2016 Getty Images/Tom Pennington

Noha Zeke Elliottot, a rekordot rekordra halmozó újonc running backet a Cowboys biztos előnyénél kivette a csapatból, a fiatal játékosnak így is volt néhány emlékezetes megmozdulása. Többek közt ez az 55 yardos touchdown, ahol Glover Quinnek, a detroitiak free safetyjének esélye nem volt a felgyorsító Elliottot elérnie.

Dak Prescott, a Cowboys újonc irányítója ezzel a meccsel is tett azért, hogy elhallgattassa a Tony Romót visszakövetelő hangokat. Húsz passzából tizenöt talált, 212 yardot és három touchdownt termelve ezzel, ráadásul mindhárom TD-jét tíz yardnál messzebbről dobta. A leglátványosabb megmozdulásai azonban nem is neki, hanem Dez Bryantnek voltak. Bryant mindössze négy elkapásból 70 yardot és két touchdownt hozott össze. Az első igazán látványosra sikeredett, hiszen egy kézzel kapta el, úgy, hogy a ráakaszkodó Lions-corner, Jonathan Bademosi nem tudott belenyúlni.

Ezzel az elkapással beérte a háromszoros Super Bowl-győztes Michael Irvint, aki 65 touchdownt szerzett karrierje során. Ha ez még nem lenne elég, Bryant egy trükkös játékból passzolt touchdownt is összehozott, amit Jason Witten tight end húzott le. Utoljára David Patten, a New England Patriots játékosa tudott egy 2001-es meccsen két elkapott és egy passzolt TD-t szerezni.

Dak Prescott ezzel a győzelemmel beérte Ben Roethlisbergert, aki az újoncidényében tizenháromszor tudott nyerni a Steelersszel, míg a Dallas Cowboysnak egy győzelem kell a 14-2-es szezonhoz, ami a legjobb lenne a csapat történetében. A Detroit Lionsnak viszont a rájátszáshoz mindenképpen meg kell vernie a Green Bay Packerst a vasárnap esti meccsen, amit a tétje miatt az NFL a délutáni sávból főműsoridőbe, vagyis magyar idő szerint hajnali fél háromra helyezett át.

A hétfői eredmény:
Dallas Cowboys – Detroit Lions 41-21.