Vágólapra másolva!
Három újonccal rajtol el 2017-ben a Red Bull Air Race utánpótlás osztálya, a Challenger Cup. Hazánkat a guadalupei születésű Genevey Dániel képviseli, aki pilóta karrierjét az Egyesült Államokban és Franciaországban alapozta meg, ám idéntől a magyar műrepülő csapat tagjaként csatlakozik majd a versenysorozathoz. Genevey mellett idén először kínai pilótát is avat a versenysorozat Kenny Chiang személyében, míg Baptiste Vignes Franciaország színeiben rajtol majd a februári szezonnyitón, Abu-Dzabiban.

Magyar színekben csatlakozik a Red Bull Air Race 2017-es Challenger Class utánpótlás mezőnyéhez az újonc Genevey Dániel. A guadalupei születésű mérnök igazi világpolgár, Franciaországban és az Egyesült Államokban végezte tanulmányait, emellett tagja az Európában a legjobb tíz közé rangsorolt magyar műrepülő csapatnak. Genevey több kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet, köztük

a French National Advanced Championship világbajnoki címével.

Genevey Dániel Forrás: Sebastian Marko/Limex

"Azzal, hogy csatlakozhatok a Red Bull Air Race versenysorozathoz, egy álmom válik valóra. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagyok az elvárások, ám úgy érzem, hogy eljött az új kihívások ideje. Alig várom, hogy a kipróbálhassam magam a műrepülő sport új színterén, egy még gyorsabb, még pontosabb technikát igénylő versenyen. Minden bizonnyal

- mondta Genevey.

Genevey mellett két új Challenger pilótát is avat a Red Bull Air Race: a kínai motorsport abszolút újonca lesz a Hong Kongban született Kenny Chiang, aki egy műrepülő világbajnoki éremmel a zsebében érkezik, és azzal a reménnyel, hogy újabb díjakkal bővítheti majd repertoárját 2017-ben.

Kenny Chiang Forrás: Sebastian Marko

Chiang mellett a francia Baptiste Vignes neve került fel az idei debütálók közé: a fiatal pilóta három Advanced World Championship diadallal a háta mögött csatlakozik. Vignes tagja a francia nemzeti repülős csapatnak is.

Baptiste Vignes Forrás: Sebastian Marko

A Red Bull Air Race által 2014-ben életre hívott "Utánpótlás Osztály", azaz a Challenger Cup azt a célt szolgálja, hogy segítsen a következő generáció pilótáinak a felkészülésében és a szükséges készségek fejlesztésében, mintegy ugródeszkaként funkcionálva a Master Class-ba való bekerüléshez.

Bár a hangsúly a tanuláson van, a versenyzők bőven megismerkedhetnek a verseny valós elemeivel és feltételeivel. Eddig összesen hat Challenger osztályban szereplő versenyző jutott tovább a Master Class mezőnyébe. A Challenger Cup 2017 a Red Bull Air Race sorozatával együtt február 10-11-én rajtol Abu-Dzabiban.

A Challenger Cup idei kiírásában kilenc versenyző szerepel majd, akik nyolc különböző országot képviselnek - egyedül francia színekben indul két pilóta.

A Challenger Osztály pilótái 2017-ben:
Mélanie Astles (FRA)
Florian Berger (GER)
Kenny Chiang (CHN)
Kevin Coleman (USA)
Luke Czepiela (POL)
Genevey Dániel (HUN)
Ben Murphy (GBR)
Daniel Ryfa (SWE)
Baptiste Vignes (FRA)