Sastin Mariannára műtét vár, Barka Emese betegeskedik

rio 2016 olimpia Inna Trzhukova Sastin Marianna bírkózás
Russia's Inna Trzhukova (red) competes with Hungary's Marianna Sastin (blue) during the women's wrestling 63kg qualifications at the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 18, 2016. / AFP PHOTO / Jack GUEZ
Vágólapra másolva!
A jelenlegi két legjobb magyar női birkózó, Sastin Marianna és Barka Emese nem tud együtt készülni a válogatott többi tagjával, mivel előbbi sérüléssel, utóbbi pedig betegséggel küzd.

Gulyás István szövetségi kapitány szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 2013-as világbajnok Sastinnak levált a porc a térdében, ami nem új keletű probléma. A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy a műtétre pénteken kerül sor, melyet követően legalább hat hét pihenő vár a Vasas sportolójára.
Sastin Marianna a májusi Európa-bajnokságon biztosan nem indul - mondta a szakember. Március vége felé kezdheti majd el a munkát, felesleges lenne kockáztatni a szereplését a kontinensviadalon - tette hozzá.

Sastin Marinna (zöldben) birkózik a riói olimpián Forrás: AFP/Jack Guez

A nem olimpiai súlycsoportok decemberi, budapesti vb-jén bronzérmes, Európa Játékok-győztes Barka lázas betegséggel küszködik. Esetében problémát jelentett, hogy sokáig az orvosok sem tudták megmondani, mi okozza a problémát.

"Most találtak valamit a tüdején, s antibiotikumos kezelést írtak elő a számára. Abban állapodtunk meg, hogy teljes pihenőt tart, szedi a gyógyszert és kipiheni magát" - mondta másik húzóemberéről Gulyás István.

A szintén stabil válogatottnak számító Dénes Mercédesz ugyancsak műtét előtt áll. Neki a vállával vannak gondjai, az operáció márciusban lesz. Gulyás István információi szerint amennyiben Dénes vállát csak ki kell tisztítani, akkor a beavatkozás után hat hét a felépülési idő, ám ha egyéb helyreállításra is szüksége lesz, akkor fél év kényszerpihenő is várhat rá.