Társoldalunk:

Szilágyi Áron: Szétvágnám az érmemet

2017.01.12. 22:24

Kemény Dénes az Eb-t megjárt focistákat méltatta az Év sportolója gála után, Szilágyi Áron az őt a háttérből segítőkről beszélt, Hosszú Katinka pedig már a folytatásról.

Az Év sportolója gála díjazottjai nyilatkoztak az M4 sportcsatornának az esemény után. Kemény Dénes, a pólószövetség elnöke szerint az ilyen szavazásokat "játéknak kell felfogni, mert ez olyan, mintha összehasonlítanánk a mákosgubát a bablevessel".

A csapatoknál a nyáron a foci-Eb-n szerepelt válogatott nyert, Gera Zoltán kissé zavarban toporgott a színpadon, amit Kemény úgy kommentált: "A labdarúgás Magyarországon semmihez sem hasonlítható, úgyhogy Zoli ne legyen zavarban."

A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény a győztesekről megjegyezte: érthető a boldogságuk, természetes, hogy "ilyenkor a bejárati ajtónak is megköszönik a díjat".

Shane Budapestnek drukkol

Az Év férfi sportolója, Szilágyi Áron, aki Rióban megvédte a címét kardvívásban a mögötte állók fontosságáról beszélt: "Ha tehetném, szétvágnám az érmemet, és mindenkinek adnék belőle egy kis darabot."

Szilágyi kétszeres olimpiai bajnokként is meghatódott kicsit, milyen társaságban ült, Cseh László, Imre Géza, a parasportolók vagy éppen Hosszú Katinka közelében.

Utóbbi lett az Év női sportolója, míg a férfje/edzője, Shane Tusup megkapta az edzők és szövetségi kapitányok összevont díját.  

Shane Tusup szerint "nagyon sokszor fordítva történik az energiaáramlás köztünk és a szurkolók közt: találkozunk emberekkel, és ők adnak nekünk erőt, hogy tudjuk folytatni a fantasztikus utazásunkat."

Felesége/tanítványa már a jövőről is beszélt: "Nagyon örülök annak, hogy idén Budapesten lesz a világbajnokság, ez olyan cél, amin nem kellett sokat gondolkodni, egyből munkának láttunk."

Majd hozzátette: "Sokan nem hiszik, de nekem tényleg szórakozás az edzés. Szeretek meghalni edzésen".

A kaliforniai születésű Shane Tusup a kérdésre, hogy az amerikai metropolisz vagy Budapest rendezzen olimpiát 2024-ben, azt mondta: "Egyértelműen Budapest."