Társoldalunk:

Nagy László: A bokám fordult ki, nem tudtam játszani

2017.01.13. 20:18

A magyar férfi kézilabda-válogatott legrutinosabb és egyik legjobb játékosa, Nagy László bokasérülést szenvedett a németek elleni vb-mérkőzés 15. percében. A magyar játékosok szerint Nagy hiányzott az együttesből, de a 27-23-as vereséget senki nem erre fogta. Nyilatkozatok.

"Vagy az egyik német támadójátékos lábára léphettem, vagy rosszul léptem, a lényeg, hogy kifordult a bokám" - válaszolta a mérkőzés után Nagy László. A fájdalom egyre erősödött, nem véletlenül kellett bemennem az öltözőbe. Most orvosi vizsgálatra várok. Sajnálom a dolgot, de képtelen lettem volna folytatni a játékot. Ami a mérkőzést illeti, a második félidő nagyon tetszett. Ekkor már összeállt a védekezés, a vereség ellenére voltak olyan pozitívumok, amelyeket átmentve a folytatásban sikeresek lehetünk. A sérülésem után az első félidő utolsó 10 percében kapkodott a csapat, ekkor a németek többször lerohantak bennünket, ebből az esetből tanulni kell. De kár lenne erre a 10 perces rossz szériára fogni mindent, hiszen a második félidőben visszajöttünk, közel álltunk az egyenlítéshez. Sajnálom, hogy nem sikerült átbillenni a tű fokán" - mondta Nagy László.

Nagy László alig negyedórát játszhatott Németország ellenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat

A Telekom-Veszprém kiválóságának állapotáról péntek este a Magyar Kézilabda-szövetség adott tájékoztatást, eszerint Nagy Lászlót a német-magyar világbajnoki mérkőzést követően ultrahanggal vizsgálta meg Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos. A magyar válogatott csapatkapitánya bokarándulást szenvedett, az ízülete azonban stabil, kis duzzanat látható. A jobbátlövőt a válogatott egészségügyi stábja kezeli.

"Az első félidőben a németek átgyalogoltak rajtunk" - mondta az Origo kérdésére a lefújást követően  Harsányi Gergely.

"Az volt a baj, hogy hagytuk is őket jönni ebben az időszakban. "Az sem volt jó, hogy az első játékrészben 5 gólt is hétméteresből lőhettek a németek. A védekezésben későn zártunk, de a játék ezen elemében a második félidőben már jobbak voltunk.

Szoros meccsre készültünk, éppen ezért sajnálom az első félidőben történteket. Nem vagyunk elkeseredve, megyünk tovább, nagyon hosszú még ez a világbajnokság. Nagy László hiánya nem jött jól, a góljai nagyon hiányoztak. Minden tiszeteletem a csapaté, mert a legrutinosabb játékosunk kiválásával sem omlottunk össze, az pedig külön öröm, hogy a fiatal játékosaink is remekül helytálltak."

Harsányi Gergely (jobbra) próbálja megállítani a németek támadásátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat

Ligetvári Patrik bocsánatkéréssel kezdte. Elnézést szeretnék kérni a végjátékban elkövetett mozdulatomért, amiért a játékvezetők piros lapot adtak. Szerintem nem volt szándékos az ütközésem, de nem akarok semmit a külső körülményekre fogni. Most pihenünk egy sort, aztán szombaton este nekimegyünk a horvátoknak. Ott is egyértelműen az a cél, hogy nyerjünk. A németek nem okoztak nagy meglepetést. Az első félidőben nem mindig állt össze a védekezésünk, de mindent megpróbáltunk. Sokat tanultunk a meccsből, de nagy hiba lenne hosszan rágódni rajta, mert szombaton már a horvátok következnek."

"Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert nagyon jól játszottak és nagyszerűen helytálltak az Európa-bajnokkal szemben - értékelt Javier Sabaté szövetségi kapitány.

"Örülök, hogy sokat tudtam forgatni őket, ettől függetlenül nagy szükségük van a pihenésre a szombati mérkőzésig. Az első félidőben némileg megilletődöttek voltunk, néhányan még nem szerepeltek világversenyen a keretünkből. Időszakonként a védekezésünk nem volt megfelelő a nagyon jó erőkből álló németekkel szemben. A második félidőben gyorsabbá vált a játékunk, és bár a vereség miatt természetesen csalódott vagyok, annak örülök, hogy csapatunk megmutatta a karakterét és megmutatta, hogyan tud küzdeni."

A magyar válogatott szombaton, 20.45-kor játssza következő mérkőzését a C csoportban, Horvátország ellen.