Vágólapra másolva!
A horvát színekben 1996-ban olimpiai bajnoki címet szerzett Zlatko Saračević szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott idős csapat, de éppen ebben rejlik az ereje is. A 20.45-kor kezdődő Magyarország-Horvátország férfi kézilabda vb-mérkőzés előtt Rouenban, a sajtóközpontban találkoztunk a bosnyák-horvát születésű egykori világsztárral.

"Négy olyan játékosa is van a magyar válogatottnak, akivel hosszú pályafutásom során a pályán találkoztam. Nagy László, Fazekas Nándor, Harsányi Gergely és Iváncsik Gergely régi jó ismerős. Ez azt is jelenti, hogy a magyar válogatott idős csapat, ez pedig egy ennyire kemény és hosszú világbajnokságon nem biztos, hogy előny." Zlatko Saračević hozzátette: a rutin mindenképpen a magyar csapat mellett szól a szombat esti összecsapáson.

Zlatko Saračević a horvát tévé kommentátoraként dolgozik a világbajnokságon. Rouenban a Sport TV riporterének, Ágai Kis Andrásnak is nyilatkozott Forrás: Origo

Zlatko Saračević az 1988-as szöuli olimpián ezüstérmet nyert a jugoszláv csapat játékosaként, és tagja volt annak a jugoszláv válogatottnak, amelyik 1986-ban a svájci vb-döntőben legyőzte a magyar csapatot. A Sport TV kérdésére a horvát válogatottról is beszélt.

Tudom, sokan csodálkoztak azon, hogy a horvátok csak 5 góllal, 28-23-ra nyertek az arab együttes ellen, de ebből kár messzemenő következtetést levonni. Horvátország ugyanis nem az első meccsen akarta ellőni minden puskaporát."

Zlatko Saračević a 2000-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon Forrás: AFP/Jacques Demarthon

Zlatko Saračević óriási meccset vár a szombat esti magyar-horvát összecsapástól. Szerinte nüanszok dönthetnek majd a két csapat között. A 20.45-kor kezdődő mérkőzést az Origo élőben közvetíti.