Miklós Edit hatalmasat bukott, helikopter vitte el

Miklós Edit sí lesiklás
Edit Miklos of Hungary skis the Tickety Chutes section during her FIS World Cup training run at the Lake Louise Ski Resort in Alberta, Canada on December 1, 2016. / AFP PHOTO / Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
Hatalmasat esett Miklós Edit az alpesisí-világkupán vasárnap délelőtt. Nagy sebességnél szétcsúszott a lába, a térdét fájlalta, de pontos diagnózis még nincs.

Rosszul indult az alpesisí-világkupa zauchensee-i futama: a csütörtöki és a pénteki edzést törölték, szombaton a folyamatos havazás miatt nem tudták megrendezni a versenyt, így vasárnapra halasztották.

Vasárnap délelőtt azonban először az olasz Nadia Fanchini esett el, mentőhelikopterrel hozták le, majd nem sokkal később Miklós Editet érte baleset.

A csíkszeredai síelő lába szétcsúszott nagy sebességnél, majd megdobta a talaj, és igen csúnyán ért földet. Pontos diagnózist még nem ismerünk, de Miklós Edit a térdét fájlalta.

A Magyar Síszövetségtől kapott információk szerint a balesetben Miklós Edit bal térde sérült meg. A kórházban az orvosok egyelőre helyretették a sérült testrészt, aminek az instabil állapotából arra lehet következtetni, hogy legalább egy szalagja (de inkább több) elszakadt. Pontos képet majd az MRI-vizsgálat fog adni.

A Nemzetközi Síszövetség (FIS) orvosa szerint a sportoló mindkét térde megsérült, és az előzetes információkkal ellentétben a jobb láb állapota a súlyosabb, amelyben a belső térdszalagok szakadtak el, a porc és a térdkalács is megsérült. A bal láb sérülése nem súlyos. A súlyos sérülés ellenére Miklós Edit nem veszítette el az optimizmusát, ezt a képet a kórházból posztolta:

Szinte biztos, hogy műteni kell, amire vélhetően ugyanazon az Innsbruck közelében lévő magánklinikán kerül sor, ahol korábban, ugyancsak a bal térdében, már átesett egy porcműtéten.

Miklós Edit nagy reményekkel várta a hétvégi világkupafutamot, miután az eddigi három állomás után összetettben az ötödik helyen állt.