Társoldalunk:

Csak Pattantyús főtáblás a férfiaknál a budapesti World Touron

2017.01.18. 16:06

Csak az alanyi jogon főtáblás Pattantyús Ádám szerepelhet magyar részről a férfi egyes 32-es főtábláján az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok).

A többi hazai játékos a selejtezőben próbálkozott, s közülük csupán Ecseki Nándornak sikerült megnyernie a csoportját, azaz csak ő játszhatott tovább a kvalifikációban. Az úgynevezett bejátszó táblán még neki is két sikerre lett volna szüksége, de már az első meccsén kikapott - 4-0-ra - az esélyesebb indiai Sharath Achantától, így ő is búcsúzott. Aranyosi Péter szövetségi kapitány három magyart szeretett volna a férfi egyes főtábláján látni, de csak Pattantyús lesz ott a legjobb 32 között.

Az elmúlt három évben az év magyar asztaliteniszezőjének választott Pattantyús egyedüli férfi versenyzőként képviselte hazánkat a riói olimpia asztalitenisz versenyében, azonban a második fordulóban búcsúzni kényszerült. 

Pattantyús Ádám adogatForrás: MTI/Illyés Tibor

A nőknél Pergel Szandrának és Nagyváradi Mercédesznek van még esélye csatlakozni Póta Georginához (5. kiemelt) és Madarász Dórához (16.), nekik még egy-egy találkozót kell megnyerniük a főtáblára kerüléshez.

A hatnapos, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Open első két napján a selejtezőket és a teljes U21-es versenyt rendezik, majd csütörtöktől rajtol a felnőttek egyenes kieséses küzdelme. A döntőket az utolsó napon, vasárnap 14 órától tartják.

A 21 éven aluliak versenyében magyar részről - a felnőttek között már 17 évesen mérkőzést nyerő - Molnár István jutott a legtovább, ő szerdán negyeddöntőt játszhatott, de nagy csatában alulmaradt belga riválisával szemben.

A felnőtteknél párosban három hazai vagy részben hazai duó tagja biztosan a 16-os főmezőnynek. Az szerda este derül ki, hogy ki csatlakozik még hozzájuk a selejtezőből.