Társoldalunk:

Pergel főtáblás az asztalitenisz World Touron

2017.01.18. 17:35

Pergel Szandra utolsó mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, így feljutott a 32-es főtáblára egyesben az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban.

A budaörsi játékos csoportja élén végzett, majd szerdán délután, az úgynevezett bejátszó meccsen 4-1-re legyőzte az orosz Olga Kulikovát, így csatlakozott az alanyi jogon főtáblás Póta Georginához (5. kiemelt) és Madarász Dórához (16.).

Ők hárman képviselik majd a magyar színeket női egyesben, miután Nagyváradi Mercédesznek nem sikerült a bejátszó mérkőzés, 4-1-re alulmaradt az ugyancsak orosz Olga Vorobjovával szemben.

Pergel SzandraForrás: MTI/Illyés Tibor

Az már korábban eldőlt, hogy a férfiaknál csak Pattantyús Ádám lesz tagja a legjobb 32 mezőnyének. A hatnapos, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Open első két napján a selejtezőket és a teljes U21-es versenyt rendezik, majd csütörtöktől rajtol a felnőttek egyenes kieséses küzdelme. A döntőket az utolsó napon, vasárnap 14 órától tartják.

Később, a páros selejtezőiben a Bálint Bernadett, Nagyváradi kettős mindkét meccsét megnyerte, így felkerült a 16-os főtáblára Madarászhoz és Pergelhez, valamint Pótához és a svéd Matilda Ekholmhoz. A férfiaknál is lesz magyar páros a legjobb 16 között, Ecseki Nándor és Szudi Ádám selejtező nélkül a főtáblán kezd.