Társoldalunk:

Halálra zúzta magát a világhírű madárember

2017.01.27. 17:36

Újabb világhírű szárnyasruhás bázisugró zúzta halálra magát a kínai Tienmen-hegy völgyében, ugyanott, ahol 2013-ban Kováts Viktor, a szárnyasruhás bázisugrás magyar bajnoka halt szörnyet edzés közben.

A kanadai Graham Dickinson holttestét pénteken találták meg egy sziklán a Tienmen-hegy Nemzeti Parkban. A 28 éves férfi távollétét szállásadója jelezte csütörtök reggel a hatóságoknak, amelyek negyven embert küldtek a felkutatására. 

Graham Dickinson az extrém sportág legújabb áldozataForrás: Imaginechina/Zi xin

Dickinson harmadik helyen végzett a szárnyasruhás bázisugrók 2016-os világbajnokságán, amelyet ugyanebben a nemzeti parkban tartottak. A "madárember" engedéllyel, de a saját felelősségére edzett a különleges hegyek között, amelyek James Cameron Avatar című filmjében is feltűntek. 

Mint a Hszinhua hírügynökség megjegyezte,  négy éven belül ez volt a második halálos bázisugrás  a Hunan tartományban fekvő nemzeti parkban. 2013 októberében Kováts Viktor háromszoros magyar bajnok az akkori világbajnokságra való edzés közben zuhant a mélybe. 

A 33 évesen szerencsétlenül járt magyar extrémsportoló, aki a Facebookon Vick Fearless néven posztolt, a stabil repülésre kifejlesztett, speciális légbeömlőnyílásokkal ellátott szárnyasruhával 700-szor ugrott.

A világbajnokságon a "madáremberek" 700 méter magas, meredek szikláról elrugaszkodva, speciális szárnyasruhájukkal (wingsuit) siklanak a levegőben, mielőtt egy ejtőernyő segítségével földet érnek.