Társoldalunk:

Keményebb, jobb, gyorsabb Vivien

2017.02.03. 09:29

A fenti a címmel mutatja be saját nevelésű magyar tehetségét, Keszthelyi Vivient a német autóóriás Audi hivatalos honlapja.

A mindössze 16 éves éves pilótáról fiatal kora ellenére már szerte a világon hatalmas elismeréssel beszélnek. Az Audi.com-on olvasható, több oldalas méltatásban kiemelik, Vivien azt követően, hogy 12 évesen még csak nézőként izgulta végig élete első autóversenyét, egy évvel később már mint pilóta várakozott a startvonalon, innentől kezdve pedig gyakorlatilag bármilyen kategóriában is indult, mindig az élmezőnyben haladva harcolt a dobogós helyezések valamelyikéért.

2014-ben a Swift Cup Europe-ban szerepelt a magyar tehetség, majd teljesen térítésmentesen - amely hatalmas dolognak számít - meghívót kapott az osztrák bajnokságba is. A közönség előbb megdöbbent azon, hogy egy fiatal lány ül a volán mögött, ezt követően azonban technikájával és gyorsaságával pillanatok alatt kivívta a tiszteletet, és közönségkedvenc lett.

Ekkor még mindössze 13 éves volt, ilyen fiatalon általában még külön engedélyt sem mernek kiadni, ugyanakkor Vivien megkapta a bizalmat. Az ilyen sikerek után figyelt fel rá tizenöt évesen az Audi tehetséggondozó programja, annak vezetője, Sepp Haider pedig az autógyár hivatalos honlapján a következő szavakkal írta le Keszthelyit: "Vivien lepett meg engem a legjobban, 15 éves kora ellenére elképesztően okos, és hihetetlenül nyugodt. Tökéletesen uralja az Audi TT Kupás autóját."

Keszthelyi Vivien az AudijábanForrás: SpeedLight Photo Agency/Muranyi Gabor

Keszthelyi Vivien pályafutása továbbra is töretlen, így a magyar autósport nem marad feltörekvő tehetség nélkül, ráadásul Keszthelyi számára az Audi szinte biztosan garantálja azokat a lépcsőfokokat, amelyeket meg kell majd másznia.

A magyar versenyző álma a német túraautó-bajnokság, azaz a DTM, ennek az álomnak a beteljesülése érdekében pedig folyamatosan keresi életkorához képest a legnehezebb kihívásokat és olyan versenyeken indul, ahol a vezetéstechnikai tudás és a versenyzői erények érvényesülnek.