Ezek voltak az idei NFL-playoff legnagyobb pillanatai

Divisional Round - Green Bay Packers v Dallas Cowboys GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
ARLINGTON, TX - JANUARY 15: Aaron Rodgers #12 of the Green Bay Packers drops back to pass in the first half during the NFC Divisional Playoff Game against the Dallas Cowboys at AT&T Stadium on January 15, 2017 in Arlington, Texas. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Számtalan feledhetetlen pillanattal ajándékozta meg az NFL rájátszása a sport szerelmeseit. Mutatjuk a legjavát, a Sport TV szakértőinek a segítségével.

Bencsics Márk: Aaron Rodgers Hail Maryje a Giants ellen

Számomra a legemlékezetesebb jelenet a Green Bay Packers–New York Giants meccsen Aaron Rodgers Hail Maryje volt. Tökéletesen szimbolizálta, hogy az utolsó másodpercre sem lankadhat a figyelme egyetlen játékosnak sem a pályán, pláne Aaron Rodgers ellen.

Buday Zoltán: Rodgers passza Jared Cooknak

Miért? Ez a passz hozott egy utolsó, váratlan fordulatot a rájátszás (eddigi) legjobb és legfordulatosabb mérkőzésébe. Emellett a liga egyik legjobb irányítójától láthattunk egy olyan zseniális egyéni megmozdulást, amilyenre minden bizonnyal csak ő képes. Még különlegesebbé tette a játékot, hogy Cook valószínűleg élete leglátványosabb és legemlékezetesebb elkapását mutatta be, akkor, amikor a leginkább szükség volt rá.

Kemenes Szabolcs: Rodgers passza Jared Cooknak

Az elmondások szerint Aaron Rodgers ott találta ki a játékot, ami hatalmas dolog. Van is olyan videó, amin látszik, ahogyan magyarázza a társaknak, hogy merre fussanak majd. Cook elkapta a vonal előtt, a folytatást pedig tudjuk.

Faragó Richard: A New England flea flicker touchdownja a Pittsburgh ellen, az AFC-döntőn

Amikor Tom Brady átadta a labdát Dion Lewisnak, senki sem gondolta volna, hogy ebből nem futójáték lesz. Lewis azonban visszadobta a labdát az irányítónak, Brady lépett egyet előre, és laza mozdulattal odaívelte a célterületre befutó Chris Hogannek. Ebben az akcióban benne volt a profizmus, az ötlet, a rengeteg munka és a nagyszerű kivitelezés. Bármilyen sportágban ritka, hogy valami ennyire tökéletesen sikerüljön.

Kovács Sanyi: Matt Ryan TD-passza Julio Jonesnak

Zseniális egyéni teljesítmény; talán ezért is a liga egyik legjobb elkapója Julio Jones.

Szaniszló Csaba: Arthur Blank tánca

Erről eddig nem beszéltünk – most majd fogunk –, de egy olyan város jutott a Super Bowlba, amelynek legnagyobb sportsikere egy 95-ös, rövidített baseballszezonban elért bajnoki cím, és amelyet az egy év múlva követő olimpia sem tudott talpra állítani, a helyi major sportcsapatok azóta sem brillíroztak. Blank már visszavonult az üzleti élettől, de a Falconst nem hagyta magára. Számomra ez a legkedvesebb pillanat.

A Sport1 élőben közvetíti az 51. Super Bowlt, felvezetésképpen egy Trash Talk Extra jelentkezik 10 órától. Éjféltől a helyszíné a szó, Houstonból Faragó Richard és a magyar amerikaifutball-válogatott irányítója, Bencsics Márk kommentál.