Brady: Hazavisszük ezt a rohadékot! – nyilatkozatok az 51. Super Bowl után

Super Bowl LI - New England Patriots v Atlanta Falcons GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL NRG Stadium Atlanta Falcons New England Patriots
HOUSTON, TX - FEBRUARY 05: Tom Brady #12 of the New England Patriots celebrates with the Vince Lombardi Trophy after defeating the Atlanta Falcons during Super Bowl 51 at NRG Stadium on February 5, 2017 in Houston, Texas. The Patriots defeated the Falcons 34-28. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az 51., bátran mondhatjuk, történelmi Super Bowl után a pályán máris elhangzottak az első nyilatkozatok. A győztes Patriots részéről természetesen a határtalan öröm, míg a legyőzött Falcons részéről, ugyancsak érthető módon, a vigasztalhatatlan keserűség diktálta a szavakat. 

Óriási csatát, két nagyszerű irányító parádés küzdelmét és végül a New England Patriots 34-28-as hosszabbításos győzelmét hozta az 51. Super Bowl.

A Vince Lombardi-trófea átvétele után Tom Brady adott egy rövid interjút a konfetti borította ünnepi emelvényen:

– mondta Brady, amikor a riporter a meccs fordulópontjáról kérdezte. – Nagyon büszke vagyok a társaimra, az edzőkre, a fiúk óriásit dolgoztak az egész idényben. Egy elképesztő közösség része vagyunk – lelkendezett Brady, aki a győzelmet a szüleinek, különösen az édesanyjának ajánlotta, aki a rákkal vív harcot, de most ő is nagyon büszke a fiára.

Brady apuka és Tom egy-egy puszival biztatja Glynn Bradyt:

Sandwich kiss for Mom at Picture Day!!! Go Pats!!!!

Tom Brady (@tombrady) által közzétett fénykép,

Ezután rátért a lényegre: "Köszönjük a szurkolóinknak! Most egy hatalmas buli jön, ezért dolgoztunk egész évben. Visszatérünk Bostonba, és hazavisszük ezt a rohadékot" – kiáltotta a mikrofonba, miközben meglengette a világ egyik legértékesebb sporttrófeáját.

"Bostonba jössz, rohadék!" A képre kattintva galéria nyílik a döntőről Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ezra Shaw

Egy kicsit talán még a mindig rendkívül szigorú Bill Belichik, a Patriots főedzője is felengedett, miközben állt a kék-piros konfettiesőben.

"Ez mind ezekről a nagyszerű srácokról szól, akik soha nem visszafelé néztek, hanem mindig csak előre, és akik képesek hatvan percen át, vagy ha kell, akkor még annál is tovább harcolni" – mondta az NFL történetének legjobb edzője.

Egy kicsit még a főnök, Bill Belichik (jobbra) is kiengedett. A képre kattintva galéria nyílik a döntőről Forrás: AFP/2017 Getty Images/Al Bello

Megszólalt a Pats hózentrógeres tulajdonosa, Robert Kraft, aki ugyancsak egy hajszálra volt attól, hogy elérzékenyüljön a történelmi győzelem után.

"Két éve, amikor Arizonában megnyertük a negyedik Super Bowlunkat, azt mondtam, hogy az a legkedvesebb számunkra. Azóta viszont sok minden megváltozott – utalt talán az előző évet beárnyékoló, labdaleeresztős sztorira, ami még az idei szezon elejére is rányomta a bélyegét. –

Robert Kraft (j), a Pats tulajdonosa nem akar különbséget tenni SB-győzelem és SB-győzelem között, de azért... A képre kattintva galéria nyílik a döntőről Forrás: AFP/2017 Getty Images/Al Bello

A houstoni meccs nagyon sokáig egyértelműen a Matt Ryan vezette Atlanta Falconsról szólt, azonban az alapszakasz legjobbjának (MVP) választott irányító éppen akkor, a harmadik negyed végén szaladt bele egy sackbe (azaz földre vitte őt a Pats egyik védője), amikor végleg bebiztosíthatták volna a franchise első SB-győzelmét.

Mérhetetlenül csalódott

Ryan is ezt a momentumot nevezte meg a mérkőzés fordulópontjaként a lefújást követő villámértékelésében.

"Bárcsak megtaláltam volna ott a jó megoldást, és akkor nem veszítettünk volna yardokat – kesergett a Falcons irányítója. – Az a két játék, amikor visszaszorultunk valahova a saját 20 yardos vonalunkra, ahelyett, hogy pontot csináltunk volna, illetve az ezt követő játék,

Azzal a két játékkal lezárhattuk volna a meccset, és rendkívül csalódott vagyok, hogy nem sikerült.”

Matt Ryanről nem tudunk képet mutatni a trófeával a kezében. A képre kattintva galéria nyílik a döntőről Forrás: AFP/2017 Getty Images/Tom Pennington

A pályán adott rövid nyilatkozatok után is akadt még egy mókás jelenet: Tom Bradyt ugyanis nagy veszteség érte az ünnepi kavalkádban:

"Ellopták a meccsmezemet" – mondta lesújtva Robert Kraftnak. Hogy ez miként történhetett meg, hogy tényleg egy élelmes drukker emelte-e el a mezt, vagy csak a Pats felszereléseinek őrzője volt túlbuzgó, és máris mosásba dobta a kincset érő trikót, talán egyszer kiderül, mindenesetre Kraft egy nagy doboz szivarral igyekezett lelket önteni csapata irányítójába.

A közösségi oldalakon is jöttek az üzenetek, többségük az egyszerű "Tom Brady" vagy a "Super Bowl-győztesek" bejegyzés volt (pl. az egész szezont kihagyó Pats tight end Rob Gronkowskitól, de volt, aki vette a fáradságot, és írt valami emlékezeteset. Például Kobe Bryant, aki így írt a Twitterre: "Öt aranygyűrűt nem lehet leereszteni" – utalva a tavalyi botrányra, Brady és múzsa hashtaggel nyomatékosítva mondandóját.

Ha nem lenne világos:

A Tampa Bay Buccaneers játékosa, Robert Ayers nemes egyszerűséggel csak annyit írt: "A legnagyobb meccs, amit valaha láttam."

És még egy "külsős" bejegyzés: "Minden kétkedő befoghatja végre a száját, ha arról van szó, hogy ki is a legnagyobb irányító. Gratulálok, Patriots Nemzet!" – írta Vince Wilfork, aki most ugyan a Houston Texansban játszik, de előtte tíz évet "szolgált" a Patriotsban.

A Falconsban hat szezont lehúzó remek irányító, Michael Vick együttérzéséről biztosította egykori csapatát: "Büszke Sólyom. Fel a fejjel, Atlanta!"