Társoldalunk:

Egy sportkocsi sebességével száguldott le a vulkánról az őrült mountainbike-os

2017.02.09. 20:27

Markus Stöckl osztrák kerékpárversenyző és csapatvezető saját sebességi rekordját döntötte meg a chilei Atacama sivatag egyik vulkánjának az oldalán.

A 43 éves osztrák bringás főállásban az MS Racing nevű mountainbike-csapat irányítója, ráérő idejében pedig sebességi rekordokat dönt meg - melyek jobbára korábban is az ő nevéhez fűződtek.

Csütörtökön például a chilei Atacama sivatag egyik, kerékpáros sebességi rekordok megdöntésére "tervezett" vulkán oldalában adta át a múltnak saját 165 km/h-s rekordját, és száguldott ezúttal 167,6 km/h-s tempóban. A hihetetlen sebesség eléréséhez mindössze 11 másodpercre volt szüksége.

A kiválasztott, 3972 méter magas vulkán oldala a rajtnál 45 fokos lejtővel kecsegtetett, és ez az idilli állapot egészen 1200 méteren át fennállt. Stöcklnek viszont 650 méter is elég volt, hogy rekordsebességre gyorsuljon.

Az osztrák bringás a vállalkozás veszélyességének megfelelően speciális szerelésben ült fel egy csöppet sem speciális bringa nyergébe. A ruhában - akárcsak az alpesi sízőknél - légzsák van, ami egy esetleges bukás esetén képes tompítani a becsapódással járó ütést.

Az említett kerékpár azonban a ruhával szemben teljesen hétköznapi, egy bármelyik bringaboltban kapható kétkerekű volt.