Döbbenetes forma: 75 gólnál tart az AS Monaco

Horizontal
Egy elképesztően eredményes csapat, a 75 rúgott gólnál járó AS Monaco
Vágólapra másolva!
Szombat este tovább folytatódott az AS Monaco elképesztő sorozata a francia labdarúgó-bajnokságban. Az áldozat ezúttal a Metz csapata volt. A Monaco 5-0-ra nyert, így már 75 lőtt gólnál tart a nagyhercegség csapata. Ez pedig a legjobb mutató az európai topligákban.

A szombat esti meccsen Falcao duplázott, Mbappe pedig három gólt rúgott. Szinte még el sem kezdődött a találkozó, de már 2-0-ra vezettek a hazaiak, akik 11 perc alatt jutottak kétgólos előnyhöz. A francia bajnokságot három ponttal vezetik a PSG előtt, és már 75 gólnál tartanak. Mivel a tegnapi volt a 25. forduló, meccsenkénti átlaguk három rúgott gól. Ezzel pedig a Monaco a legeredményesebb az európai topligákban, hiszen például a Barca 2,77-es gólátlagot ért el, a Real 2,7-nél tart, a fantasztikus formában futballozó Napoli pedig meccsenként 2,37-nél.

A kolumbiai Radamel Falcao egyik gólja a Monaco-Metz mérkőzésen Forrás: AFP/Yann Coatsaliou

Az igazi vizsgamunka azonban nem a francia bajnokság, hanem a Bajnokok Ligája lesz, amelynek nyolcaddöntőjében a Manchester City vár az AS Monaco együttesére. A franciák idegenben kezdenek, ha pedig ezt a formájukat megőrzik, könnyen lehet, hogy a BL idei kiírásának egyik legnagyobb meglepetését okozhatják.