Vágólapra másolva!
A korábbiaknál nagyobb csapatot, akár 12-14 versenyzőt is nevezhet a Magyar Atlétikai Szövetség a március 3-5-én sorra kerülő belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságra. A létszám a hétvégi országos bajnokság után válhat véglegessé.

Spiriev Attila szakmai igazgató elmondta, a helyszín közelségét szeretnék kihasználni, valamint azt is, hogy számonként egy versenyző szint nélkül indítható. Az európai szövetség először határozott meg nevezési eredményeket a fedett Eb-re, ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy enélkül is lehessen nevezni egy atlétát számonként, ha nincs mellette szintes.

A válogatottból éremesélyes a címvédő és idén is jó formában versenyző súlylökő Márton Anita, valamint a 110 m gáton Eb-ezüstérmes Baji Balázs, aki csütörtökön országos csúcsot (7.54 mp) futott 60 m gáton.

Márton Anita súlylökő Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ugyancsak biztos a helye a csapatban a két többpróbázónak, az Eb-negyedik Krizsán Xéniának és az Eb-ötödik Zsivoczky-Farkas Györgyinek.

Több számban a hétvégi ob-n dől el, kiket indít a MASZ. A nevezési határidő február 23., ugyanakkor szintet 26-ig lehet teljesíteni.

Az ob szombaton 15 órakor, vasárnap pedig 13.30 órakor kezdődik a BOK Csarnokban.