Társoldalunk:

Talmácsi üzletember és szakkommentátor lesz

2017.02.24. 12:29

Talmácsi Group néven céget alapított, több márka nagykövete lett, és 2017-től a MotoGP-versenyek szakkommentátoraként is feltűnik Talmácsi Gábor.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis kategóriájában 2007-ben világbajnok versenyző a Budapesti Motor Fesztiválon tartott sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a mostani év több nagy változást hozott az életében.

"Januárban diplomáztam a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakán, immár öt lábon áll a vállalkozásom, amely az idei évtől Talmácsi Group néven és új arculattal jelentkezik" - hangsúlyozta az aktív versenyzéstől egy baleset miatt 2013-ban visszavonult motoros.

Talmácsi még versenyzőkéntForrás: MTI/Földi Imre

Hozzátette: felkérést kapott arra, hogy legyen a Shell V-Power prémium-üzemanyagok nagykövete, így ezentúl ő hívja fel itthon a figyelmet azok előnyeire, valamint a Motoflywear cserélhető szárú, így bukósisakban is viselhető napszemüvegeire.

Ugyancsak új kihívás az életében, hogy a 2017-es idénytől szakkommentátor lesz a Spíler TV-n, amely megszerezte a MotoGP hazai közvetítési jogát. Talmácsi feladata az lesz, hogy kulisszatitkokat áruljon el a versenyzők mentális és fizikai felkészítéséről, továbbá a versenyek műszaki és gazdasági hátteréről. A tervek szerint a március 24-én, Katarban kezdődő világbajnoki sorozat több állomásáról, így Jerezből, Mugellóból, valamint Brnóból is a helyszínről fogja tudósítani a motorsport iránt érdeklődő nézőket.

Talmácsi Gábor elárulta, hogy négy állandó és húsz időszakos munkatársat foglalkoztató cégének fő tevékenységei a nagyköveti szerepein kívül a fiatal tehetségek versenyeztetése és menedzselése, a motoros rendezvények szervezése, az utánpótlás oktatása a hernádi Talmácsi Ringen, a téli időszakban pedig cégek számára motivációs előadások és prezentációk tartása.