Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem május 18-19-én a Groupama Arénában első ízben rendezi meg a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amelynek a sajtóreggelijét szerdán tartották.

Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal való közös együttműködés egy világszintű kitekintésben realizálódik. „Célunk a világszínvonal, az együttműködés Európa és a világ több államával, valamint a tudomány bevonásával a csúcstechnológia jelenléte a humán, a gazdaság és a teljesítményfokozás területein.

Dr. Mocsai Lajos szerint a világszínvonal a cél Fotó: Szabó Gábor - Origo

Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója szerint a legfontosabb, hogy megtalálják azokat a vállalkozókat, akikkel közösen nemzetközi piacokra tudnak lépni.„A konferenciára olyan komoly külföldi politikusokat, gazdasági szakembereket sikerült meghívni, például Ghánából és Oroszországból, akik azon túl, hogy megosztják velünk a tudásukat,

meg akarják ismerni azokat a magyar technológiákat, amelyek világszinten is versenyképesek tudnak lenni."

Kun Gábor, a MNK vezérigazgató-helyettese az innováció fontosságáról beszélt. „A kereskedőház felismerte, hogy igenis foglalkozni kell a sporttal. Jelenleg főleg termékekkel állunk, de nagyon jó irányba haladunk az innováció terén is. Minden iparágban azok tudnak versenyképesek maradni, akik használják az innovációt.

Kovács Ágnes sikereiben kulcsszerepet játszottak az edzői Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Kovács Ágnes olimpiai bajnok, a Testnevelési Egyetem nemzetközi nagykövete szerint a sikerességhez elengedhetetlen, hogy figyeljük a trendeket. Hozzátette, „a Testnevelési Egyetem olyan bázis, ahol az edzők folyamatosan megkapják a továbbképzést, hogy átadhassák azt a versenyzőknek."

Borsányi Gábor, a teqball alapítója nagy álmokról beszélt:

Elképzelhető, hogy ezt az ötletet ma még néhányan megmosolyogják, de ezekből a mosolyokból erőt fogunk meríteni és megvalósítjuk az álmainkat" – mondta Borsányi, akinek az újpesti betonos panelházak között focizva jött a teqball ötlete.

A sajtótájékoztató zárásaként Oláh Zsanett elmondta, hogy

a magyar nemzetgazdaság fejlődéséhez szükség van ötletekre, kitartásra, innovációra és szabad gondolkodásra.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Konferenciát május 18-19-én rendezi meg, Budapesten. A konferencia elsősorban az iparági párbeszéd erősítését és az exportlehetőségek feltérképezését célozza.