Társoldalunk:

Puyol megidézte Keane szellemét, szétrúgta ellenfelét

2017.07.14. 09:28

Csütörtök este a Star Six elnevezésű kispályás futballtornán a Steven Gerrard és Michael Owen nevével fémjelzett angol csapat a spanyolokkal csapott össze. A világsztárokat felvonultató meccs azonban nem a mutatott játékról, hanem egy kőkemény belépőről marad emlékezetes.

Az egykori Liverpool-támadó, Luis Garcia vezérletével a spanyolok nyertek 4-1-re, viszont a meccs után a korábbi Barca kapitány, Carles Puyol szolgáltatta a beszédtémát.

A világ- és Európa-bajnok védő lendületből érkezett a labdát éppen lekezelni próbáló Phil Neville-re, de a játékszer helyett az angol játékos térdébe talpalt, aki azonnal földre került.

Az egykori Manchester United-játékos szerencsére megúszta komoly sérülés nélkül, azonban azt nem értette, hogy csapata miért nem kapott szabadrúgást az eset után.

Puyol belépője egyébként kísértetiesen hasonlít Roy Keane elhíresült megmozdulására. A Manchester United egykori kapitánya 2001-ben szándékosan okozott sérülést a norvég Alf-Inge Haalandnak, akinek az eset után véget is ért a karrierje.