Vágólapra másolva!
Csapatsportban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, az egyéni kategóriában pedig a BVSC-Zugló vívószakosztálya nyerte el az Év műhelye díjat - és az ezzel járó kétmillió forintot -, melyet öt év lezárásaként utoljára osztottak ki hétfő este Budapesten.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszédében elmondta, öt év különösen hosszú idő a sportban, az utánpótlásban pedig még inkább, hiszen ez a korszak legkésőbb a felnőtté váláskor véget ért. Hozzátette, mindenképpen sikertörténetnek értékelik ezt az időszakot, hiszen hiába a felnőtt olimpiai eredmények alapján ítélik meg a munkájukat, megfelelő utánpótlás nélkül ezek a sikerek nem jöhetnének létre.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta, az utánpótlásnak köszönhető, hogy Magyarországra továbbra is sportnemzetként tekintenek.

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója kifejtette, elsősorban azért ért véget a díj története, mert "kicsit elfáradt, több alkalommal is ugyanaz volt a győztes, és nem akarták, hogy megszokássá váljon", ugyanakkor már gondolkoznak új, hasonló projektekben.

A MOB, a Decathlon és az Utánpótlássport.hu honlap által közösen alapított A hónap műhelye díj öt év és hatvan díjátadás után ért véget.

Az öt esztendő alatt 58 800 000 forint értékű sportfelszerelés-utalvány került a fiatal sportolókhoz. A 49 különböző győztes 18 sportágban 22 városból érkezett, a legtöbbször, szám szerint négyszer a BVSC-Zugló vívói nyerték el A hónap műhelye díjat.