Vágólapra másolva!
Az ELEAGUE bejelentette, hogy elindítja első reality műsorát, amely a népszerű verekedős videojáték - a Street Fighter V - köré fog épülni. A show ELEAGUE The Challenger: Street Fighter V néven fog adásba kerülni és hét játékos fog egy Big Brother-hez hasonló házba költöztetni, ahol majd különböző kihívásokat kell teljesíteni.

A Turner esport közvetítésekkel foglalkozó vállalata, az ELEAGUE bejelentette, hogy elindítja első esport reality tévéműsorát. A valóságshow hét Street Fighter játékos köré fog épülni, akiket beköltöztetnek majd egy házba. A győztes meghívást kap a Street Fighter V Invitational 2018 nevű eseményre, ahol harcba szállhat a 250 ezer dolláros fődíjért.

A műsor előzetese is felkerült már az internetre, ahol röviden láthatjuk a ház lakóinak bemutatkozását. A versenyzők között lesz Daluan "LOW TIER GOD" Sparrow is, aki az utóbbi időben komoly összetűzésbe került a ház egyetlen női lakójával, Leah "Gllty" Hayes-szel.

A műsorvezetők Steve "Tasty Steve" Scott és Stephen "Sajam" Lyons lesznek, akik az eddigi összes Street Fighter mérkőzésen szerepeltek - mint kommentár páros - és igen közkedveltnek számítanak a verekedős videojátékok rajongói között, akiket gyakran csak FGC-nek neveznek.

Az ELEAGUE megmutatta, hogy készek már meglévő riválisokat beköltöztetni, hogy azonnal kialakuljon a dráma a házban, de korábban is jól nyúltak ehhez az eszközhöz. Az előző évi Street Fighter invitational versenyen például Kenneth "Kbrad" Bradley ás a Joshua "Wolfkrone" Philpot közötti rivalizálást mutatták be és erre próbálták ráépíteni a teljes mérkőzést.